Кличко. Час зробити новий крок!

П'ятниця, 15 березня 2002, 09:55
У будь-якім іншім місці й у будь-який інший час боксери, подібні до Віталія (31-1, 30 KO) і Володимира (37-1, 34 KO) Кличка були б прийняті, як рятівники боксу. Хто не хотів би бачити двох харизматичних і інтелектуальних бійців, які мають при собі нокаутуючу міць?

Німеччина в замилуванні. Однак тут, у США боксери-доктори розглядаються з визначеною часткою скептицизму. Коли заслужено, коли ні. Брати це знають, розуміючи, що якщо вони і збираються досягти більшого успіху, то зробити вони це можуть лише тільки тут в Америці.

"Ми занадто довго боксуємо в Європі. Ми тут перемогли всіх", - говорить 30-річний Віталій. – "Ми бачимо себе в двобоях, які повинні проходити в Сполучених Штатах. Тільки там ми можемо бути дійсними чемпіонами. Ми щодня готуємося до великих двобоїв. Наш промоутер обіцяв нам, що наступні наші бої будуть проходити в Америці. У Європі ми вже зробили усе. Ми повинні йти в Америку".

Від'їзд братів Кличко з Німеччини питання вирішене. Вболільники нетерпляче очікують можливості бачити реальні справи білих хлопців. Після двобою з Френсісом Ботою 25-річний Володимир, як очікується, буде проводити двобої проти сильних суперників, оскільки цього давно чекають і це, зрештою, повинно статися.
Тренер Фріц Здунек вірить, що брати готові до проведення боїв поза Німеччиною. "Я думаю, що вони готові до великих двобоїв", - говорить Здунек. –
"Віталій і Володимир мають фантастичні для боксу дані. Вони можуть бути швидкими, уміло комбінуючи атаку і захист. Їх можна легко готувати до кожного бою проти будь-якого суперника, оскільки вони дуже інтелектуальні хлопці. Кожний з них має велике серце".

У той час як очевидні проблеми фізичного стану припинення двобою Володимира проти Пьюрітті і Віталія проти Бірда, підняли питання – чи володіють вони характерами воїнів, коли бій складається не на їх користь. Обидва рази двобій припинили секунданти братів Кличко (Володимир від виснаження, Віталій через травму плеча), але до честі самого Володимира він не має ніяких сумнівів, коментуючи колишній програш: "У мене немає проблем з тим, що я колись програв двобій. Я зробив помилки, які більше не повторяться. Це був гарний урок для мене. Я тільки можу подякувати Россу Пьюрітті".

Саме відмінне почуття гумору і самоіронії, змушує нас шанобливо ставитися до братів Кличко. Маючи докторський ступінь, інтелект, чарівність – вони ідеальні представники спорту, що, за останні роки, мали дуже багато проблем з відсутністю таких особистостей. Обоє невпинно працюють, щоб вивчити англійську мову для того, щоб гідно виглядати в Штатах, маючи справу з засобами масової інформації, цілком відчувши можливості мас-медіа на прикладі їхнього успіху в Німеччині.

Наскільки ви гарні на ринку боксу, якщо ви не можете боксувати? І одне з найважливіших питань – чи зможуть Кличко перемагати важковагову еліту?

Віталій, який "подбав" про Орліна Норріса, Обіда Саллівана, Росса Пьюрітті, а зовсім нещодавно про Вон Біна, усе ще занадто незграбний і занадто європейський для того, щоб мати справу з чудовим атлетом Джамілем Маклайном або з твердим бійцем переслідування і тиску Девідом Туа. Якщо бій Леннокс Льюіс - Майк Тайсон не відбудеться, то Віталій стане претендентом для примусового захисту Льюісом титулу чемпіона світу за версією WBC. Однак сам Віталій не проти зустрічі із самим "Залізним Майком". Єдине, чого не хоче Віталій, так це довгого чекання шансу на двобій.

"Я не хочу чекати переможця двобою Леннокса проти Тайсона", - говорить Віталій. – "Наступний мій двобій відбудеться в травні або в червні. Я готовий боротися з Руізом".

Віталій зміг би задовольнятися двобоєм проти низько оцінюваного Руіза, але Володимир має більш високі цілі, а саме бій проти Льюіса, якого сміливо зустрів у ринзі при зйомках фільму "Осеаn's 11". Спочатку він повинен покінчити з попередньою жертвою Льюіса – Френсісом Ботою. Він відчуває, що багато хто очікує більш швидкої перемоги над "Білим буйволом", ніж це зміг зробити Льюіс.

"Багато хто думає, що я повиннен показати в двобої з Ботою кращий результат, нокаутувавши Френсіса в першому раунді, оскільки Леннокс нокаутував його в другому" - міркує Володимир. – "Я не хочу йти на приводу в цієї думки. Для мене, насамперед, важливо виграти цей двобій. Абсолютно не важливо, у якому з раундів буде моя перемога".

Перемагаючи Боту, Володимир задовольняється все-таки другим ешелоном бійців, яких він нокаутував – Чарльз Шаффорд, Деррік Джефферсон, Монті Барретт і Девід Бостіс. Досить пристойні боксери, але не той рівень для підготовки до двобою з Ленноксом Льюісом. У той же час такі бійці, як Фрес Окендо і Джаміль Маклейн продовжують боротися проти якісних суперників. Володимир може опинитися не зовсім підготовленим для зіркового бою.

Один вийняток з резюме Володимира – його дванадцять раундів побиття Кріса Бьорда. Багато хто не вірили в його стійкість, очікуючи, що двічі опиняючись у нокдауні, розбитий Бьорд повторить у двобої з Володимиром свій успіх перемоги над Віталієм. Проте, програш Бьорда, який займає перший рядок рейтингу IBF, робить Володимирові прекрасний родовід перемог.

Зріст Володимира і його фізичні данні значні. Ви також бачили його твердий удар правою рукою, від якого звалилося з глухим стукотом об поміст рингу чимало бійців. І в той же час він є механічнішим, ніж його старший брат. Його підборіддя повинне бути ще перевірене, що б довести свою бетонність. Він знає, що прогрес бійця в його тренуваннях і боях.

"Ніхто не досконалий. Але ніхто не хоче про це говорити", - сміється Володимир. – "Я також не хочу про це говорити. Ми тренуємося багато і важко, щоб усутути наші слабкі сторони".

Цей рік може показати або всі слабкі сторони Кличко, або ж світ боксу зрозуміє, що вони – майбутні чемпіони в сутерважкій ваговій категорії.
Яке майбутнє братів Кличко на думку Віталія?

"Сьогодні я щасливий, коли Володимир перемагає", - говорить Віталій. – "Я хочу робити те ж саме. Є чотири титули чемпіона світу, і є місце для двох братів. Ми мріємо про те, щоб об'єднати титули чемпіонів. Два для Володимира, два для мене. Поки це мрії, але якщо прикласти до здійснення своєї мрії сили, то вони, як правило, збуваються!"

Офіційний сайт братів Кличко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування