Паскуаль розчаровує Жира. Послу нiчого нi про кого невiдомо

П'ятниця, 15 березня 2002, 10:43
"Правоохороннi органи Сполучених Штатiв досi не мають копiй плiвок майора Мельниченка, так само як i офiцiйних результатiв експертиз їхньої автентичностi, а тому у нас немає пiдстав робити якiсь правовi висновки щодо iнформацiї, яка звучить на плiвках". Про це у Львовi заявив посол США в Українi Карлос Паскуаль, коментуючи нещодавню заяву голови тимчасової слiдчої комiсiї ВР Олександра Жира про iснування записiв розмов президента, якi нiбито пiдтверджують факт продажу української зброї Iраку, та про те, що "американцi зараз вивчають це питання".

Натомiсть посол дипломатично наголосив, що при розслiдуваннi "касетного скандалу" його державi вкрай важливо, аби слiдство встановило справедливiсть i посилило впевненiсть людей у верховенствi права в Українi.

Що ж до оцiнки Паскуалем передвиборчої ситуацiї на Львiвщинi, то, як здалося, з нею пан посол ще не встиг детально ознайомитися. Iнакше не твердив би так переконано, що у Львовi виборча агiтацiя ведеться трохи на вищому рiвнi, нiж у Донецькiй та Днiпропетровськiй областях, внаслiдок чого громадськi будiвлi не прикрашають рекламнi плакати, як у Донбасi та Приднiпров'ї.

I це тодi, коли на багатьох балконах центральної частини мiста висять агiтки блокiв "За Єду", "Наша Україна" i БЮТи. Скепсис викликали й твердження пана посла про численнiші прояви адмiнресурсу на Сходi України, що пояснювалося бiльшою кiлькiстю скарг суб'єктiв виборчого процесу i самих виборцiв.

Водночас Паскуаль знову вiдзначив важливiсть прозорого проведення цьогорiчних виборiв в нашiй державi для утвердження в нiй демократiї та поглиблення євроiнтеграцiйних процесiв. Майже всi держави, розташованi на Захiд вiд України, а також Росiя рухаються у напрямку до Євросоюзу. Дорога на Захiд поки що вiдкрита й для України. І проведення чесних i прозорих виборiв можуть прискорити процеси iнтеграцiї України i європейських структур.

Читайте також:

"У нас є документи про причетність Кучми до продажу зброї Іраку"…

УКРАЇНА НЕ ТОРГУЄ ЗБРОЄЮ. А провину Марчука може довести тільки суд, вважає Кучма

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...