Cуд щодо незаконної торгівлі зброєю в Турині призначено на 29 жовтня

П'ятниця, 15 березня 2002, 11:04
Публічний суд в італійському місті Турин у справі за звинуваченням ряду осіб у незаконному продажу зброї до країн, на які розповсюджувалось ембарго Ради Безпеки ООН, призначений на 29 жовтня. Про це повідомила прес-секретар посольства України в Італії Марина Михайленко.

Вона уточнила, що таке рішення прийнято в суді Турина суддею Діаманте Мінуччі ще 5 березня за результатами попереднього розгляду цієї справи. При цьому, відзначила прес-секретар, тоді ж суддя винесла ще один вердикт - про застосування до одного з підслідних у цій справі, а саме Дмитра Стрешинського, скороченої процедури судового розгляду на його ж прохання: і за цією процедурою його було засуджено до 1 року та 11 місяців позбавлення волі умовно з призупиненням покарання.

Відносно інших підслідних у цій справі, в результаті попереднього розгляду 5 березня, не було застосовано скороченої процедури, і щодо них справа буде розглянута окремо у публічному суді 29 жовтня, пояснила Михайленко. Зокрема, зазначила вона, публічний суд розгляне справу щодо підслідних Костантиноса Дафермоса, Олександра ЖУКОВА, Леоніда Лебедєва, Марка Гарбера, Анатолія Федоренка, Андрія Важника та Кузьми Меданика. Як підкреслила Михайленко, серед цих громадян українців немає.

5 березня судом Турина було винесено рішення щодо засудження Дмитра Стрешинського. В цьому рішенні, серед іншого зазначається, що, суд встановив, що Дмитро Стрешинський, Леонід Лебедєв, Марк Гарбер - партнери по бізнесу в різних комерційних фірмах (Sintez Corporation, Trade Concept, Shellenfort).

"Злочинна група була створена в 1991-1992 роках та оперувала в різних країнах, в тому числі в Україні, Франції, Австрії, Бельгії". Існування цієї злочинної групи підтверджено в Турині в ході попереднього розслідування в січні 2000 року. Злочинною групою було проведено, як мінімум, 8 незаконних операцій.

Після рішення італійського суду у ЗМІ була розповсюджена інформація про причетність до цієї справи секретаря Ради національної безпеки та оборони України Євгена Марчука. Але пізніше Міністерство закордонних справ України з посиланням на лист за підписом прокурора Республіки Італія Марчелло Маддалени офіційно заявило, що "Марчук не є звинувачуваним і проти нього не здійснюється жодна судова дія".

Як пояснив у ЗМІ ці звинувачення сам секретар РНБОУ, "прізвище Марчук згадується (в судовому рішенні) тільки у зв'язку зі свідченнями Стрешинського".

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування