З ВИБОРІВ ЗНЯЛИ БРОДСЬКОГО І ЧАЙКУ

П'ятниця, 15 березня 2002, 18:30
Центральна виборча комісія України у п'ятницю зняла з реєстрації 110 кандидатів за списками 17 партій і блоків у зв'язку з недостовірними відомостями, вказаними ними у деклараціях про прибутки.

Зняті з реєстрації члени першої п'ятірки партії "Яблуко" Михайло Бродський (№1), Віктор Чайка (№2), а у списку Всеукраїнської партії трудящих №4 Віктор Козуніті.

За даними Державної податкової адміністрації України, Бродський не указав у декларації 177 тис. грн., а Чайка - 188 тис. внесків до статутних фондів підприємств. Казуніті не вказав зарплату у сумі 10 тис. грн.

Згідно з рішенням ЦВК, найбільша кількість кандидатів у народні депутати знято з реєстрації за партсписком Партії зелених України (31 особа), а також Всеукраїнського об'єднання лівих "Справедливість" (22 особи).

За списком блоку "За єдину Україну!" відмінена реєстрація 3 кандидатів, блоку "ДемПУ-"Демсоюз" - 7, блоку "Єдність" - 7, блоку "ЗУБР" - 3, Ліберальної партії України (оновленої) - 8, Соцпартії України - 5, блоку "Команда Озимого Покоління" - 2, партії "Яблуко" - 8, Партії реабілітації важкохворих - 5, а також по одному кандидату від Всеукраїнського об'єднання християн, "Російського Блоку", блоку "Українська партія і Всеукраїнська партія взаєморозуміння "Новий світ" і блоку "Народний Рух України".

Усього з 13 березня ЦВК відмінив реєстрацію приблизно 170 кандидатів за списками 25 партій і блоків.

Раніше ДПАУ повідомила про виявлення розходжень між реальними і задекларованими прибутками у 647 кандидатів від 32 партій і блоків, однак надалі по 45 кандидатах спростувала свою інформацію.

Таким чином, Центрвиборчкому залишилося розглянути зауваженню ДПАУ по деклараціях кандидатів у народні депутати від 7 партій і блоків.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...