Більшість у Верховній Раді можлива, але тільки розваливши блоки "Наша Україна", "За єду", "Єдність" і "демократів"

Субота, 16 березня 2002, 13:31
Лідер виборчого блоку "Єдність" Олександр Омельченко переконаний, що блок буде представлений у новому парламенті України. Про це він заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Лідер блоку також висловив думку, що в майбутній Верховній Раді створення більшості стане можливим лише в тому випадку, якщо блоки, які переможуть на виборах, зокрема, "За єдину Україну!", "Наша Україна", "ДемПУ-"Демсоюз" і "Єдність", розпадуться "на окремі партії, що входять в них, які потім зможуть об'єднатися між собою".

"На жаль, блоки створювалися не на ідеологічній основі і не за принципом солідарності поглядів і бажань, а "за інтересами" - чиновницькими, підприємницькими, дружніми", - зазначив Омельченко.

"Як можна об'єднати інтереси блоків "За єдину Україну!" і "Наша Україна", якщо партії, які до них входять, налаштовані по-різному. Якщо змішати партії цих двох блоків – вони будуть ворогувати між собою", - підкреслив він.

В той же час, на думку лідера "Єдності", якщо ці блоки розпадуться, то окремі партії можуть домовитися між собою і об'єднатися.

Омельченко також вважає, що на посаду голови парламенту будуть претендувати представники блоків "За єдину Україну!" і Наша Україна". Серед можливих кандидатур він назвав Віктора Ющенка, Володимира Литвина, Івана Плюща, Анатолія Кінаха, Сергія Тігіпка і Володимира Семиноженка. "Амбіцій достатньо в кожного з них", - підкреслив він, не назвавши, яку з цих кандидатур підтримає блок "Єдність".

На думку Омельченка, якщо виборча кампанія, голосування і підведення підсумків виборів, пройдуть в строгій відповідності з вимогами законодавства на демократичних принципах і "без застосування адміністративного ресурсу в гіршому розумінні", то блок "Єдність" набере не менше 5% голосів виборців.

Крім того, підкреслив він, "майже в 20-ти округах кандидати від блоку "Єдність" рейтингують на першому місці".

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...