Омельченко не вірить в Ющенка як в месію. Хоча виправдовує його образливість

Субота, 16 березня 2002, 13:32
Лідер блоку "Єдність" Олександр Омельченко вважає, що Віктор Ющенко буде претендувати, швидше, на посаду прем'єр-міністра, ніж на посаду глави майбутнього парламенту.

"Думаю, Ющенко буде претендувати на посаду не спікера, а прем'єра, оскільки його резерви на цю посаду протягом короткого часу повністю не використані, а якими будуть його ресурси в парламенті - невідомо", - заявив Омельченко в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

На думку лідера "Єдності", широка підтримка блоку "Наша Україна" виборцями зумовлена, у тому числі, діяльністю Ющенка на посаді глави уряду (грудень 1999 - квітень 2001 року), що "є також підтвердженням його невикористаного ресурсу" на цій посаді.

"Я упевнений, що він має образу за втрачену посаду прем'єра, і вважаю, що він має рацію і має для цього об'єктивні підстави", - сказав Омельченко.

Відповідаючи на питання про наявну думку, що Ющенко як "месія може вивести Україну з кризи", лідер "Єдності" висловив упевненість, що "з політичного і економічного хаосу, в якому опинився український народ, себе може вивести тільки сам народ".

"Якщо вибори будуть проходити за тими ж принципами, що і всі попередні вибори за роки незалежності, і народ буде йти на вибори під страхом адміністративного тиску або за гречку і цукор, то він тільки глибше зайде в цей хаос", - підкреслив Омельченко.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування