Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко радить Медведчуку для початку потиснути руку сину Василя Стуса

Неділя, 17 березня 2002, 15:15
"Все, що вiдбувається зараз, це i є суцiльна провокацiя влади проти нашого блоку. Тому, якщо говорити про можливу протидiю адмiнресурсу проти "Нашої України", то треба вживати не майбутнiй, а теперiшнiй час". Так Вiктор Юшенко прокоментував пiд час зустрiч з громадськiстю Львова недавню заяву народного депутата Олександра Єльяшкевича про вiдомий йому сценарiй адмiнiстрацiї президента по дискредитацiї керiвникiв блокiв "Наша Україна", БЮТи i Соцпартiї.

Що ж до показаного в суботу каналом ICTV документального фiльму, в якому екс-прем'єра робили найбiльш зацiкавленою особою в смертi Георгiя Гонгадзе та "касетному скандалi", то його Ющенко вiдмовився коментувати. Він сказав, що, "на щастя, не бачив його", а тому не хоче уподібнюватися до "деяких лiтературних критиків, якi 20-30 рокiв тому засуджували захiднi фiльми, не бачачи їх". Ющенко тiльки вiдзначив, що українськiй владi "пора випливати з авантюр i прибиватися до моралi", оскiльки подiбнi дiю лише продовжують її агонiю.

Взагалi, характерною рисою зустрiчi стала ранiше невластива Ющенку прямолiнiйнiсть i прямота у судженнях. Так, об'єднаних соцiал-демократiв вiн постiйно називав "СДПУ i маленький нуль", повторював уже вiдомий жарт про схожiсть українських соцiал-демократiв i морських свинок, а також натякнув на те, що знає вiд канцлера ФРН Шредера, яким саме чином Медведчук i Кравчук "переконували" керiвництво Соцiнтерну прийняти їхню партiю в ряди цiєї структури.

"Для мене не стоїть питання, подати чи нi руку Медведчуку, бо я вважаю, що чим бiльше прощаєш, тим бiльше тобi зараховується. Просто, на мою думку, спочатку Медведчук повинен подати руку синовi Василя Стуса - Дмитру. Думаю, їм було б про що поговорити", - сказав лiдер "Нашої України".

Не мiг у Львовi Ющенко обминути й теми його взаємин з блоком з Юлiєю Тимошенко. Високо оцiнивши її дiяльнiсть в очолюваному ним Кабiнетi Мiнiстрiв, лiдер "Нашої України" втiм дипломатично уникнув вiдповiдi на питання про причини їхньої неспiвпрацi на виборах. Зате Ющенко спробував реабiлiтувати комерцiйне минуле Юлiї Володимирiвни, наголосивши на iснуваннi в кожнiй правовiй державi презумпцiї невинностi. До того ж, сказав Ющенко, "якщо впродовж чотирьох рокiв суд розглядав справу Тимошенко i нiчого протизаконного не знайшов, то цим багато що сказано".

Як заявив Ющенко, вiн також спокiйно ставиться до можливостi вiдходу вiд "Нашої України" деяких депутатiв пiсля їхнього потрапляння у парламент. "Це природнiй процес, коли в процесi полiтичної боротьби хтось вiдходить. Все-таки ми всi рiзнi люди, зi своїми полiтичними симпатiями, планами i уподобаннями. Тому для мене головне, аби прихiд до влади нових людей вiдбувся як явище, а далi все нормалiзується", - пояснив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування