Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москва підтримує "ЗаєдУ", есдеків і комуністів, а не любить блок Ющенка

Понеділок, 18 березня 2002, 11:57
Росія конструктивно співробітничає з тими блоками у складі української Верховної Ради, які "виступають за зміцнення російсько-українських відносин, за подальше зближення Росії й України", заявив керівник адміністрації президента РФ Олександр Волошин.

Як підкреслив Волошин напередодні увечері перед відльотом з Одеси в інтерв'ю кореспонденту "Інтерфакса", "склад Верховної Ради визначають громадяни України". Блоками, що виступають за зміцнення двосторонніх відносин глава кремлівської адміністрації назвав блок "За єдину Україну!", соціал-демократів Медведчука і компартію України.

Відповідаючи на питання про те, які стосунки з блоком Віктора Ющенка, Волошин відповів: "Жодних". "На жаль, у складі цього блоку присутні політичні сили, що виступають з відверто антиросійських позицій", - відзначив він. Тому, повторив глава адміністрації президента, "відносин ніяких немає".

Даючи оцінку зустрічі президентів Росії України і Молдавії, яка відбулася в Одесі, Волошин зазначив, що незважаючи на стислість, вона була "вельми продуктивною". "Вдалося звірити годинники з основних питань взаємодії і співпраці у гуманітарній та інших сферах", - сказав глава адміністрації президента.

Крім того, підкреслив Волошин, "необхідно відзначити важливість трьохсторонньої заяви, в якій президенти України і Молдавії відзначили свою зацікавленість у повномасштабній участі їх країн у діяльності Євразійського економічного співтовариства".

"На мій погляд, - сказав керівник адміністрації президента РФ, - це дозволяє істотно просунутися у напрямку створення повноцінної зони вільної торгівлі, що створює умови для глибокої взаємної економічної інтеграції".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування