В новому парламенті заєдістам без Ющенка не обійтися

Понеділок, 18 березня 2002, 17:33
Так заявив Сергій Тігіпко в Сімферополі, визнавши, що до виборів між право-центристськими блоками можливо підписання угоди про співпрацю. "Дуже хотілося б, - сказав Тігіпко, але ті емоції, які будуть на майданчиках, на зустрічах, не дадуть нам цього зробити".

При цьому лідер Трудової України переконаний, що у парламенті нереальна неправо-центристська більшість. Тігіпко не уявляє собі, яким чином країна обходитиметься без основних правих партій, які входять до блоку "Наша Україна": це і два Рухи, і "Реформи і порядок". Я вважаю, що це неможливо. Я вважаю, що більшість повинна бути з "Нашою Україною" - заявив він.

Відповідаючи на питання, на яких умовах більшість домовлятиметься у новому парламенті, Тігіпко намалював такий план: "Партії і блоки вироблять певну програму тих рішень, хоча б концептуально, яку ми повинні розробити. Це можуть бути питання землі, ринкових реформ і демократії. І чим більш конкретна буде ця домовленість, тим легше буде домовитися.

Друге, я думаю, - певне позиціонування за посадами і в парламенті, і в уряді. Ось 2 ці складових дадуть можливість домовлятися, торгувати і т.д. При цьому всі розуміють, що коаліція – це коаліція, а політична конкуренція і в цьому випадку залишатиметься. Але життя нас повинно до цього підштовхнути, повинно змусити це робити."

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...