ЛІДЕРА КПУ ПЕТРА СИМОНЕНКА ПРИЙНЯВ ВОЛОДИМИР ПУТІН

Понеділок, 18 березня 2002, 19:18
Президент Росії Володимир Путін провів у Кремлі зустріч з лідером українських комуністів Петром Симоненком.

Як повідомив РІА "Новости" прес-секретар президента Олексій Громов, у ході зустрічі, зокрема, розглядалося питання про соціальний захист громадян України, які працюють на території Росії. У зустрічі також брав участь лідер КПРФ Геннадій Зюганов, зазначив Громов.

Після закінчення зустрічі Геннадій Зюганов повідомив Інтерфаксу, що бесіда в подібному форматі відбулася за спільною домовленістю і тривала близько години. Він висловив задоволення її підсумками.

Зюганов підкреслив, що Компартія України є дуже впливовою політичною силою в республіці, якій належить одна третина місць в парламенті. "За нашим даними, саме блок комуністів, а не блок Ющенка лідирує зараз за рейтингом під час виборчої парламентської кампанії в Україні", - зазначив Зюганов.

Він підкреслив, що Компартія України є тією політичною силою, яка "твердо і послідовно" виступає за встановлення більше широких і тісних контактів з Росією. Це, підкреслив Зюганов, особливо важливо, враховуючи, що в залежності від сезону на території Росії одночасно перебуває від 3 до 7 мільйонів громадян України, багато з яких намагаються знайти тут роботу або встановити якісь ділові контакти з росіянами.

Разом із тим Зюганов не став торкатися деталей розмови, яка відбулася у Симоненка з Путіним.

Зі слів лідера російських комуністів, під час перебування в Москві Симоненко також зустрівся з керівництвом КПРФ і Народно-патріотичного союзу Росії (НПСР). У понеділок вдень пройшла зустріч Петра Симоненка з патріархом Московським і всея Русі Алексієм II, в якій взяв участь член фракції КПРФ, глава думського комітету із зв'язків з громадськими об'єднаннями і релігійними організаціями Віктор Зоркальцев.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...