Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Все дуже просто: "Піар" і задумувався як скандал

Понеділок, 18 березня 2002, 19:22
Документальний фільм "PR", присвячений "касетному скандалу" і показаний на українському телеканалі ICTV цими вихідними, покликаний відкрити дискусію про важливі як для України, так і для міжнародного співтовариства проблеми, заявив один з авторів фільму, журналіст Чарльз Кловер (Charles Clover).

У інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок він зазначив: "Ми знали, що фільм буде сприйнятий як PR, і тому ми його так і назвали. Я також знав, що фільм викличе скандал, але вважаю його можливістю почати дискусію про проблеми, які, по-моєму, дуже важливі для міжнародної громадськості і для України".

Кловер відкинув обвинувачення в некоректній подачі інтерв'ю співкоординатора акції "Україна без Кучми" Володимира Чемериса, який заявив, що журналіст "змінив зміст його інтерв'ю на прямо протилежний". "Ми не маніпулювали його словами", - заявив він.

Раніше в цей же день співкоординатор акції "Україна без Кучми" Чемерис заявив: "У фільмі шляхом маніпуляції з частинами інтерв'ю cтверджується, що акції "Україна без Кучми" фінансувалися американською неурядовою організацією Freedom house і Фондом "Відродження". Він спростував ці твердження.

За словами Кловера, "Чемерис сказав, що Інститут "Республіка" був штабом руху "Україна без Кучми" і що "Республіка" отримувала гроші від Freedom house та Фонду "Відродження". Фонд підтвердив це мені. Ми все-таки відредагували той момент, де Чемерис називав Інститут "Республіка", однак зрозуміло, що він скрізь говорив про цей інститут, який назвав штабом акції "Україна без Кучми".

Кловер підтвердив, що зйомки фільму фінансувалися East European Media Project, як частина запланованої серії фільмів. Зараз журналіст, за його словами, знаходиться в Афганістані, де готує серію матеріалів для британської газети Financial Times.

Кловер довгий час був спеціальним кореспондентом Financial Times в Україні. Він є автором серії матеріалів про нецільове використання Нацбанком України, очолюваним в той період Віктором Ющенком, кредитів Міжнародного валютного фонду. Проведений на замовлення МВФ міжнародний аудит діяльності НБУ не підтвердив факту нецільового використання кредитів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
10:15
У КНУ спалахнув скандал, науковці обурені: цьогоріч на програмі про ранній Всесвіт не буде магістратури
10:07
Киян просять розповісти, де і як вони стикалися з корупцією у столиці
10:05
Вчені дослідили, чому 41 тисячу років тому Земля постраждала від космічних променів
09:59
Прикордонники дали бій російській ДРГ на Сумщині
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
Усі новини...