Медведчук захищає своє приватне життя через Генпрокуратуру

Вівторок, 19 березня 2002, 11:40
Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу щодо книги Дмитра Чобота "Нарцис", у якій міститься інформація про життя екс-віце-спікера, лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука.

Як повідомив у вівторок в Києві замгенпрокурора України - прокурор Києва Юрій Гайсинський, кримінальна справа порушена за статтею 182 Кримінального кодексу України - порушення недоторканності приватного життя, незаконний збір і розповсюдження інформації. Стаття тягне за собою покарання у вигляді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів, або виправних робіт строком до 2 років, або позбавлення волі, строком до 6 місяців.

За словами Гайсинського, ця кримінальна справа "неділю тому прийшла з Генпрокуратури до прокуратури Києва". "Створена слідча група, оскільки справа є складною, і будь-які методики відсутні. Результати слідства будуть оприлюднені", - сказав він.

Він підкреслив, що це перша такого роду кримінальна справа в Україні.
Як повідомлялося, Медведчук мав намір після виборів подати в суд на Чобіта, оскільки книга є найбільшим "збором брехні і абсурду", що коли-небудь висувався проти нього.

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування