Один з соратників Ющенка оголошений в розшук

Вівторок, 19 березня 2002, 12:01
Колишній керівник Держкомрезерву України Євгеній Червоненко оголошений в розшук, повідомив у вівторок в Києві заступник генпрокурора України - прокурор Києва Юрій Гайсинський.

Він нагадав, що кримінальні справи проти Червоненка порушено за невиконання ним рішення суду, і минулого року у зв'язку з цим йому було пред'явлено звинувачення. "В січні Червоненку пропонувалося в якості обвинуваченого прибути до прокуратури Києва, проте він не прийшов і був оголошений його розшук", - сказав прокурор.

Відповідаючи на питання журналістів, Гайсинський відзначив, що згідно з Кримінальним кодексом України за здійснення такого злочину покарання у вигляді позбавлення волі не передбачено.

Влітку минулого року прокуратура Старокиївського району Києва закрила кримінальну справу проти глави Державного агентства з управління державним матеріальним резервом Червоненка у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину. Проте пізніше виробництво за справою знову було відкрито.

Кримінальну справу було порушено в квітні поточного року за фактом невиконання рішення Вищого арбітражного суду України (ВАСУ) щодо відпуску зерна ЗАТ "Києвмлин" із запасів Держрезерву, ухваленого влітку минулого року.

Суперечка між Держрезервом і "Києвмлином" виник з приводу договору про відпуск Держрезервом "Києвмлину" 100 тис. тонн зерна. Термін угоди закінчився 1 січня 2000 року. Згідно з умовами документа Держрезерв відпустив компанії 47 тис. тонн зерна.

За прес-релізом Держрезерву, після закінчення строків договору Держрезерв розбронював ще більше 11 тис. тонн зерна за новими цінами. Крім того, без нарядів на "Києвмлин" розбронював близько 13 тис. тонн зерна.

Тим часом, грунтуючись на рішенні суду, але, не здійснивши передоплати, ЗАТ "Києвмлин" вимагає відпустити ще 28 тис. тонн пшениці 3-го класу за цінами, що склалися на осінь 1999 року, тобто на момент укладення договору.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування