МЕЛЬНИЧЕНКО ПОВЕРНЕТЬСЯ В УКРАЇНУ ТІЛЬКИ ЯК ДЕПУТАТ

Вівторок, 19 березня 2002, 12:52
Екс-майор держохорони Микола Мельниченко повернеться в Україну тільки як кандидат у народні депутати за списком Соцпартії, повідомив секретар політради СПУ Юрій Луценко у вівторок.

Зі слів Луценка, юристи СПУ "проводять ряд дій, направлених на поновлення Мельниченка у статусі кандидата у депутати".

Як повідомлялося, Мельниченко був висунутий кандидатом у народні депутати за списком СПУ під номером 15. Разом з тим, Центрвиборчком відмовився зареєструвати Мельниченка у зв'язку з тим, що він указав невірну інформацію про місце свого проживання в останні 5 років. Крім цього, стосовно Мельниченка порушена кримінальна справа.

Верховний суд України не задовольнив скаргу СПУ на рішення ЦВК про відмову у реєстрації Мельниченка. Мельниченко підготував звернення до Європейського суду з прав людини про порушення його прав з боку української держави.

Як відомо, у кінці 2000 року були оприлюднені записи, які Мельниченко ніби зробив у кабінеті президента України Леоніда Кучми, на підставі яких він звинуватив керівництво країни у причетності до зникнення журналіста Георгія Гонгадзе. Потім були оприлюднені ще декілька фрагментів записів, де керівництво країни звинувачувалося в інших зловживаннях.

Після початку "касетного скандалу" в Україні восени 2000 року США надали Мельниченку політичний притулок. В Україні стосовно колишнього охоронця порушена і ведеться розслідування карної справи. Він звинувачується у здійсненні двох тяжких злочинів - перевищенні влади і службових повноважень і розголошуванні державної таємниці", Новий Карний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 10 років за першим злочином і від 5 до 8 років позбавлення свободи – за другим. Мельниченко також звинувачується у підробці документів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування