Проти судді, яка "випустила" Тимошенко з Києва, розслідується кримінальна справа

Вівторок, 19 березня 2002, 13:18
Прокуратура Києва розслідує кримінальну справу щодо судді Печерського місцевого суду м. Києва Олени Первушиної, яка ухвалювала рішення про заборону постанов Генеральної прокуратури, згідно з якими лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко було визнано обвинувачуваною у кримінальній справі та обрано щодо неї як запобіжний засіб підписку про невиїзд.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції прокурор Києва Юрій Гайсинський.

За його словами, справа порушена за статтею 364 (зловживання владою і службовим становищем). На даний час обвинувачення судді Первушиній ще не пред'явлено.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи перевіряється версія про можливість хабарництва, Гайсинський уточнив, що в таких справах "завжди досліджуються всі версії", щоб встановити справжні мотиви, якими керувалась особа при ухваленні рішення. Гайсинський запевнив, що таке розслідування буде проведено.

Печерський суд Києва скасував дію постанови Генеральної прокуратури України, якою Юлію Тимошенко було визнано обвинувачуваною у кримінальній справі та обрано щодо неї як запобіжний засіб підписку про невиїзд.

29 січня Апеляційний суд м.Києва розглянув подання Генеральної прокуратури України і скасував рішення Печерського районного суду столиці про заборону постанов прокуратури щодо Юлії Тимошенко.

Апеляційний суд мотивував своє рішення тим, що Печерський райсуд вийшов за межі своїх повноважень, оскільки Цивільно-процесуальний кодекс України передбачає, що рішення про зміну запобіжного заходу може прийматися виключно відповідно до ЦПК. Таким чином, ухвала Печерського райсуду є незаконною і підлягає скасуванню.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування