Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Водія і охоронця Плюща ніхто не замовляв - Гайсинський

Вівторок, 19 березня 2002, 13:42
Слідство категорично відкидає версію про можливість замовного вбивства охоронця і водія Голови Верховної Ради України Івана Плюща, заявив сьогодні на прес-конференції прокурор Києва Юрій Гайсинський, відповідаючи на запитання журналістів.

Він уточнив, що з самого початку цієї справи слідство з'ясовувало, було це вбивством або ж випадковим смертельним отруєнням неякісними алкогольними напоями. За словами Гайсинського, "інших версій навіть на початку слідства не було".

Столичний прокурор категорично відкинув версію про можливість замовного вбивства, відповідаючи на запитання журналістів щодо заяви голови Тимчасової слідчої комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Олександра Жира про те, що охоронець Плюща мав багато інформації стосовно записів екс-майора Державної служби охорони Миколи Мельниченка.

За словами Гайсинського, висновки криміналістичного розслідування і токсикологічної експертизи говорять про те, що охоронець і водій Голови ВР померли від вживання неякісного алкоголю, у якому "була суміш ядохімікатів, що могли потрапити в дешеву горілку через пластикову тару". Як уточнив Гайсинський, йдеться про підроблену горілку. За його словами, ця справа розслідується за статтею "Вбивство за необережністю", і зусилля слідства спрямовано на встановлення місця вироблення і зберігання цієї неякісної горілки.

Прокурор Києва також сказав, що правоохоронці, які знайшли у важкому стані охоронця і водія Плюща, не будуть притягнені до кримінальної відповідальності, оскільки вважали тоді, що мають справу просто з п'яними людьми.

7 березня голова Тимчасової слідчої комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе та інших резонансних справ Олександр Жир заявив, що охоронець Голови Верховної Ради Івана Плюща, який загинув, мав багато інформації стосовно записів екс-майора Державної служби охорони Миколи Мельниченка. Водночас Жир зазначив, що надасть цю інформацію, "коли дійсно буде суд".

Згідно з офіційною інформацією Міністерства внутрішніх справ, 22 жовтня о 8.45 до чергової частини Дніпровського управління МВС надійшла інформація про те, що біля станції метро "Дарниця" знаходиться труп чоловіка віком до 50 років. На місце події виїхала оперативно-розшукова група, яка не знайшла на трупі ознак насильницької смерті. Труп було відвезено до моргу №2 Дніпровського медичного об`єднання. Встановлено, що потерпілий - Павло Потеряйко (1955 р.н.), працював охоронцем Голови ВР. Було встановлено, що смерть настала в результаті гострої коронарної недостатності та ішемічної хвороби серця.

За даними МВС, біля нього було знайдено чоловіка, який нібито перебував у стані алкогольного сп`яніння. Правоохоронці забрали його до управління міліції, де йому стало погано і він попросив викликати швидку допомогу. Коли приїхала швидка, о 12.45, медики констатували його смерть. Померлий Олександр Скляр (1963 р.н.) працював водієм автомобільного управління Верховної Ради. Лікарі констатували, що він також помер від гострої коронарної недостатності та ішемічної хвороби серця.

За фактом смерті водія та охоронця Плюща прокуратура Дніпровського району м. Києва порушила кримінальну справу за ст. 119 ч. 2 Кримінального кодексу України (вбивство двох або більше осіб, вчинене через необережність).

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування