У Донецьку готується провокація проти Юлії Тимошенко

Вівторок, 19 березня 2002, 17:58
До фіналу виборів на український читацький ринок (або, точніше сказати, виборчий) буде викинений фальшивий тираж книги про Юлію Тимошенко "Невиконане замовлення, частина-2" з підзаголовком "Питання прискіпливого читача".

Фальшивка є відповіддю недоброзичливців Тимошенко на позитивну книгу про неї, написану автором, що сховався під псевдонімом Р. Лоза. На обкладинці "Невиконаного замовлення - 2" написане ім'я цього ж автора, і значок авторського права на фотографії, що публікуються, також як і у справжньому "Невиконаному замовленні", стоїть біля прізвища Прокопенка. Однак і зміст фальшивки, і якість фото свідчать про те, що над ними працювали інші люди.

По-перше, автор (або автори) "Невиконаного замовлення - 2", на відміну від першої книги пишуть про Юлію Тимошенко тільки гидоту. По-друге, вони, на відміну від Лози, або дуже поспішали, або мало з нею знайомі, оскільки іноді називають Юлію Володимирівну Юлією Петрівною. По-третє, якість фотографій на декілька порядків гірша, ніж фото Прокопенка з першого "Невиконаного замовлення".

Тепер про те, чому автор цих рядків, без суду і слідства, взяв на себе сміливість стверджувати, що "Невиконане замовлення - 2" - фальшивка. Про це кажуть і явні ознаки книги, і конфіденційна інформація, яка є.

З вихідних даних фальшивки випливає, що вона друкується у Києві у друкарні "Прогрес". Однак, всупереч нормативам, не публікуються ані адреса, ані телефони цієї друкарні. Більш того автору цих рядків достеменно відомо, що друкується фальшивка (і у даний момент також) в одній з Донецьких друкарень. Незважаючи на те, що тираж, цього, - пограємо словами, - виконаного замовлення позначений як 30 тисяч, насправді з друкарні вже вивезено не менше 400 тисяч книжок.

Очевидно, організатори провокації збираються покрити тираж справжнього "Невиконаного замовлення", який офіційно становить 500 тисяч примірників. Зрозуміло, що така кількість фальшивок призначена не на одну Донецьку область.

Тепер про зміст фальшивки. Невідомо, який непрофесіонал її готував, але це явно не спецслужби, оскільки вони б не допустили таких ляпів, які відразу показують уважному читачеві, що перед ними не публіцистика, а предмет для порушення карної справи. Наприклад, в книжці розповідається "про той же броньований "Мерседес", який зіткнувся з "копійкою". Розповідається, зрозуміло, в яких тонах.

Ось тільки щось не складається до ладу. Фальшивка підписана до друку 15 січня 2002 року, тобто, через 5 днів після підписання до друку справжнього "Невиконаного замовлення", а аварія з Юлією Тимошенко трапилася 29 січня (!).

Показово і те, що розповідаючи про "злочини" Тимошенко в Україні, тільки до одного регіону автори провокації засвітили своє особливе ставлення: "…жахливо згадувати (отже, писали очевидці - С.Г.), яким чином ЄЕСУ прийшла на ринок торгівлі газом у Донбасі (а завдяки цьому - на Клондайк експорту металу). Нагадаємо, трапилося це лише після вбивства Євгена Щербаня, замовленого, як довела Генпрокуратура, все тим же Павлом Лазаренком, і кривавого перерозподілу газової торгівлі у регіоні (улюблене у Донецьку слово - С.Г.)".

Взагалі, у Донбасі Юлія Тимошенко є для влади ворогом номер 1. Такий висновок можна зробити, проаналізувавши газети районних і місцевих рад (більше 40), які контролюються заступником губернатора, керівником обласного комітету інформації Олександром Гурбичем.

Навіть восьмого березня, "Газета у газеті", яке є безкоштовним додатком до радянських газет (тираж більше 400 тис.), присвятила їй цілу смугу негатива. Засновником цієї газети, також є очолюваний Гурбичем, комітет інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування