Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чиновники банку "Україна" вже добровільно здаються Генпрокуратурі

Середа, 20 березня 2002, 10:21
У кримінальній справі щодо зловживань у банку "Україна" один із трьох підозрюваних посадових осіб банку "Україна", оголошених у розшук, а саме начальник одного з управлінь банку, добровільно з'явився до Генеральної прокуратури. Про це заявив в інтерв'ю заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

"На сьогодні він затриманий, з ним проводяться слідчі дії", - пояснив заступник генпрокурора.

Якщо будуть на це підстави, зазначив Баганець, затриманий буде доставлений до суду для отримання санкції на його арешт.

Відносно ще двох осіб, оголошених у розшук, Генпрокуратура продовжує вживати заходи для їх затримання.

Вчора, сказав Баганець, Печерський місцевий суд Києва видав санкцію на арешт директора департаменту фінансової безпеки банку.

Cлідчі Генеральної прокуратури затримали підозрюваних у кримінальній справі щодо зловживань у банку "Україна", порушену Генпрокуратурою у липні 2001 року проти працівників головної контори банку "Україна" - за фактом зловживань службовим становищем посадовцями банку у центральній установі банку в Києві. Ця справа не стосується зловживань в обласних дирекціях банку. У кримінальній справі щодо зловживань у банку "Україна" Генеральна прокуратура пред'явила обвинувачення чотирьом особам у розкраданні коштів в особливо великих розмірах, а саме 8 млн. грн.

У цій справі ще не закінчилась документальна ревізія, тому планується пред'явити звинувачення затриманим особам у розкраданні коштів в особливо великих розмірах та отриманні хабаря. Можливо, за результатами ревізії звинувачення буде доповнено. Один із затриманих працював у Ліквідаційній комісії банку, інший заявив, що є кандидатом у народні депутати.

25 липня 2001 року була призначена ревізія головного управління КРУ за 151 фактом незаконного отримання і неповернення кредитних коштів юридичними і фізичними особами банку "Україна". У справі призначено 134 документальні ревізії, як за фактами надання кредитних коштів підприємствам-позичальникам, так і за фактами їх використання.

Уже зараз на підставі проведених слідчих дій можна зробити висновки, що частина коштів підприємствами-позичальниками перераховувалась на рахунки підпільних фірм. З'ясувалось, що Генпрокуратурі та ревізорам "надавали неправдиві дані" про те, що підприємства-позичальники не могли розрахуватись з банком "Україна" у зв'язку з тим, що з ними не розраховуються інші підприємства, з якими вони ведуть господарську діяльність. Як було встановлено у ході слідства, так і не з'ясувалось, що з цими підприємствами або розрахувались боржники, або ж вони взагалі не здійснюють господарської діяльності. Тобто частина коштів з банку розкрадалась.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування