Комуністи зірвали останнє засідання Кримського парламенту

Середа, 20 березня 2002, 12:26
В середу не відбулося засідання Кримського парламенту, останнього у цьому скликанні. В залі зареєструвалися лише 30 депутатів. Як заявив заступник голови Верховної Ради АРК Юрій Корнілов (голова ВР АРК Леонід Грач знаходиться у відпустці), "ми свідомо не зриваємо сесію".

Корнілов пояснив, що депутати комуністи відсутні, оскільки вони, як держслужбовці за основним місцем роботи, знаходяться у відпустці. Аргументування Корнілова не виглядає переконливо, оскільки Кримський парламент працює не на професійній основі і його депутати, по-перше, не є держслужбовцями, по-друге, повинні бути присутніми на засіданнях, оскільки на цей час вони звільняються від виконання обов'язків за прямим місцем служби.

Тим часом зрив останнього засідання парламенту Криму став причиною не затвердження кримського бюджета-2002. Як вважає, прем'єр-міністр Валерій Горбатов, причина не ухвалення бюджету у тому, що комуністи свідомо зірвали сесію з помсти за зняття їхнього лідера з кримських виборів.

Він заявив: "Ліве крило сформувало більшість в парламенті і те, що сьогодні завдяки лівій більшості зривається ухвалення бюджету, це не просто шкода... Заради амбіцій однієї людини взято у заручники все населення Криму – це вже навіть не чорний піар, це злочин".

Горбатов пояснив, що тепер "кожна сім'я недоотримає реальні гроші, виплату пільг, субсидій дотацій на дітей, пенсіонери недоотримають виплати за комунальні послуги".

Крім того, прем'єр-міністр нагадав, що зараз починаються весняно-польові роботи, уряд повинен їх кредитувати, але не може цього зробити за відсутністю бюджету. Горбатов навіть не чекав такого розвитку подій. Він заявив: "Щоб повністю блокувати ухвалення бюджету навіть у хворого самолюбства не вистачило б уяви, щоб позбавити всіх жителів Криму завтрашнього дня".

Українськая правда, Крим

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування