Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адмінресурс в дії або як "За Єду" купує виборців

Середа, 20 березня 2002, 14:28
В той час, як ЦВК "косить" кандидатів у списках виборчих блоків та партій, блок "За єдину Україну", принаймні на Донеччині, відверто порушує Закон про вибори, але безкарно.

До автора цих рядків потрапив відеозапис святкового балу в місті Дзержинську з нагоди 8 березня. Починається він оголошенням ведучої, що міський голова Володимир Слєпцов нагороджує жінок почесними грамотами від міськвиконкому, та, зверніть увагу, "грошовими преміями від блоку "За єдину Україну".

Потім квіти та "грошову винагороду від блоку "За єдину Україну" вручають: кандидат у депутати парламенту від "За ЄдУ", директор виробничого об'єднання "Іліташ" Ігор Шкиря, та кандидат до обласної ради від цього ж блоку, гендиректор "Дзержинськвугілля" Дмитро Житльонок.

У цьому ж 57 окрузі виходить газета "Дзержинський шахтар", яка 21 лютого повідомила, що міська партія регіонів подарувала 1000 гривень Артемівському медичному об'єднанню. В іншому числі цієї ж газети міститься звіт про презентацію виборчого блоку "За єдину Україну" у Дзержинську, яку веде, всупереч закону, заступник міського голови.

Тобто команда блоку влади на Донеччині порушує закон одразу в кількох пунктах: по перше, участь у передвиборчій агітації забороняється посадовим особам органів державної влади та місцевого самоврядування. А це практикується, починаючи від губернатора і закінчуючи керівниками відділів освіти.

І, по друге, законом забороняється проводити передвиборчу агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей, або безоплатно товарів та послуг. Заєдисти ж, як бачимо, роздають гроші направо і наліво. Фактично це можна кваліфікувати як хабарі виборцям.

Блок влади на Донеччині порушив навіть заборону на участь у агітації осіб, які не є громадянами України. Наприклад, у обласній презентації блоку взяв участь російський співак і бізнесмен Йосип Кобзон. Спеціально до цього заходу Кобзон підготував пісню "За єдину Україну", а вже згадувана газета "Дзержинский шахтер", друкуючи - звіт про цю подію, у рамці наводить його вислів, цитую: "Об'єднання зусиль кожного у блок "За єдину Україну" зробить щасливою кожну людину. Я вірю у світле завтра Донбасу!" – кінець цитати.

Тобто, російський громадянин відкрито агітував за блок "За ЄдУ", причому у присутності донецького губернатора Віктора Януковича та керівника адміністрації президента Володимира Литвина.

Подібних прикладів можна наводити багато. Але нічого цього не помічають ані окружні, ані центральна виборчі комісії. Хоча наведених фактів досить, щоб зняти з реєстрації якщо не блок, то хоча б наведених кандидатів-порушників.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...