Блок Тимошенко знімають з виборів?

Середа, 20 березня 2002, 14:45
"Найближчим часом за вказівкою Адміністрації Президента через суд буде проведене рішення про зняття "Блоку Юлії Тимошенко" з виборів", – заявив керівник штабу БЮТ Олександр Турчинов на прес-конференції у Києві.

За його словами, формальним приводом для судового рішення будуть "порушення під час проведення агітаційної кампанії блоку". Рішення про зняття з виборів ухвалюватиме ЦВК на підставі вердикту одного з місцевих судів Києва. "З Рябцем вже була розмова на цю тему", - зазначив Турчинов.

"Суд, який прийме таке рішення, вже знайдено, керівництво ЦВК на виконання рішення – мобілізовано", - наголосив він.

За його словами, на блок Тимошенко буде подана скарга, згідно з якою БЮТ здійснив фінансування книги "Невыполненный заказ", таким чином, перевищивши передвиборчий фонд блоку. Турчинов відкинув причетність блоку Тимошенко і заявив, що це був "комерційний проект".

За словами керівника штабу БЮТ, рішення зняти блок з виборів було прийнято Адміністрацією Президента після того, як вона "визнала безперспективність боротьби з нашим блоком, рейтинг якого збільшується щодня, незважаючи на всі провокації та авантюри".

Турчинов також зазначив, що це відбувається в рамках сценарію фальсифікації виборів, оприлюдненому на минулому тижні народним депутатом Єльяшкевичем. "Після того, як цей план потрапив до ЗМІ, влади прийняла рішення внести корективи і зняти з виборів наш блок", - зазначив Турчинов (згідно зі сценарієм, відмінити реєстрацію мали б СПУ).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування