В СДПУ(О) заберуть контроль над обленерго?

Середа, 20 березня 2002, 16:13
Закон про реприватизацію має передбачати механізми повернення підприємства у державну власність, якщо новий власник не виконує взяті на себе зобов'язання, заявляє Голова адміністрації президента України Володимир Литвин.

"Новою Верховною Радою буде прийнятий закон про реприватизацію, де буде чітко виписаний механізм, які зобов'язання виконуватиме власник", - підкреслив Литвин, виступаючи перед працівниками Волочиського машинобудівного заводу ВАТ "Мотор-Січ".

У разі невиконання цих зобов'язань, за його словами, відповідно до закону, підприємства будуть повертатися у держвласність.

Він підкреслив, що такий закон торкатиметься передусім приватизації обленерго, відзначивши, що його треба було "ухвалювати раніше". А то "в нас передусім приватизували рубильник, і управляють цим рубильником", - заявив Литвин.

Він заявив, що всупереч вимогам Європейського банку реконструкції і розвитку тарифи на електроенергію в Україні підійматися не будуть. "Ми на це не підемо", - сказав голова адміністрації президента.

У вівторок у Запоріжжі президент Кучма заявив, що головною задачею нової Верховної Ради повинно стати ухвалення закону про реприватизацію в країні, підкресливши, що в ході приватизації в країні було зроблено "багато помилок".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування