Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко проводить паралель між "ескадронами смерті" і аварією Тимошенко

Середа, 20 березня 2002, 16:31
Народний депутат України, член виборчого блоку Юлії Тимошенко Григорій Омельченко заявляє, що в Україні "вже кілька років діє загін смерті".

Як заявив Омельченко на прес-конференції в середу, "це ті підрозділи, про які ми чули на плівках". "Там Кравченко говорив про якихось орлів, які знищують ворогів Кучми і знищують свідків, які знають про злочинні дії власті". Омельченко стверджує, що в цих загонах "використовуються не тільки професіонали спецслужб, але і злочинці, засуджені за тяжкі злочини".

Як приклад він навів серію вбивств і загадкових смертей, пов'язаних із незаконним перерахуванням вищими посадовими особами України бюджетних коштів німецькій фірмі "Варекс". Депутат нагадав, що свого часу Верховна Рада підтримала депутатський запит про порушення кримінальної справи проти президента України Леоніда Кучми, депутата Юхима Звягільського і колишнього міністра Кабінету міністрів Анатолія Лобова.

У цьому запиті говориться "про розкрадання ними з державного валютного фонду DM12 млн. і перерахування їх на рахунки німецької фірми "Варекс". Омельченко повідомив, що після того, як Генпрокуратура почала розслідувати цю справу, бухгалтер фірми "Варекс" німкеня Беата Шмальц була убита. Саме вона, зі слів депутата, перераховувала гроші з рахунку "Варекса" на особисті рахунки названих осіб у Франції, Швейцарії і у офшорних зонах.

Омельченко поділився інформацією, отриманою від мюнхенських правоохоронців. Зі слів депутата, перед смертю бухгалтера "Варекса" "терміново відправили у відпустку за путівкою до Туреччини". "Їй відрізали голову, як Георгію Гонгадзе", - сказав депутат.

Він також назвав ще кількох осіб, які володіли інформацією про незаконну діяльність вищих посадових осіб, і були убиті пострілами в голову, в тому числі - офіцер міліції, який співпрацював з депутатським об'єднанням "Антимафія" в розслідуванні справи фірми "Бласко".

Ще одна людина була застрелена через кілька днів після того, як з нього була знята надана державою охорона. Омельченко стверджує, що ряд смертей з природних причин насправді також можуть розглядатися як вбивства, в тому числі автомобільна аварія, в якій загинув Микола Медоліз, "один з керівників кредитно-валютного відділу Кабінету міністрів України".

За його словами, ця аварія дуже схожа на ту, в якій загинув голова "Укрспецекспорту" Валерій Малєв і лідер Народного Руху України В'ячеслав Чорновіл. Ще одним підтвердженням існування цього "ескадрона смерті" він назвав аварію з Юлією Тимошенко, начебто організовану владою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування