Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Привід для зняття Тимошенко вже знайшовся

Середа, 20 березня 2002, 17:25
До Центрвиборчкому України надійшла скарга про поширення агітаційних матеріалів на підтримку блоку Юлії Тимошенко, які виготовлені не за рахунок коштів виборчого фонду, повідомив голова ЦВК Михайло Рябець на засіданні комісії у середу.

Разом з тим, він відмовився відповісти на питання, хто є автором скарги. Зі слів Рябця, скарга надійшла "від відповідного суб'єкта звернення". При цьому він додав, що у ЦВК надходить щодня 2-3 сотні скарг, і він не може знати всіх їх авторів.

Голова ЦВК повідомив про скаргу у зв'язку із заявою представника БЮТ про те, "що готується спроба зняти блок з реєстрації".

За словами представника БЮТ, до блоку надійшла інформація "з джерел Державної податкової адміністрації України", що ЦВК отримає скаргу про використання блоком коштів не з виборчого фонду на ведення передвиборчої агітації, зокрема, на виготовлення книги "Невыполненный заказ". Крім того, заявив він, в одному з судів буде прийняте рішення про зняття з реєстрації блоку на основі цієї скарги.

Представник БЮТ "застеріг ЦВК, щоб він не брав участі в темних технологіях, і щоб дане замовлення не було виконане".

У відповідь на це Рябець порадив, якщо блок має в своєму розпорядженні копію "даного замовлення", направити її у ЦВК, і документ буде підшитий до скарги.

Рябець запевнив, що скарга, яка надійшла до ЦВК, буде розглянута відповідно до законодавства. Рішення ЦВК буде "мотивованим і законним", підкреслив він.

У середу раніше керівник штабу Блоку Юлії Тимошенко Олександр Турчинов на прес-конференції повідомив, що за його даними БЮТ незабаром знімуть з реєстрації. Мотивом для зняття стануть порушення ведення передвиборчої кампанії, зокрема перевищення передвиборного фонду блоку. За словами Турчинова, "розмова з Рябцем вже була проведена, ЦВК на виконання рішення мобілізований".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування