Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Freedom House профінансував "повалення режиму Кучми" на 21050 доларів

Середа, 20 березня 2002, 19:34
Freedom House заявляє, що документальний фільм "ПІАР" ("PR") містить "необґрунтовані заяви щодо діяльності" цієї правозахисної організації, "зокрема, припущення про те, що Freedom House підтримує політичні рухи в Україні".

"У своєму інтерв’ю автору та продюсеру фільму Чарльзу Кловеру президент Freedom House Адріан Каратницький наголосив, що наша організація не фінансує політичні партії та інші політичні організації", - ідеться у заяві Freedom House, поширеній у середу.

Згідно з даними Freedom House, інститут "Республіка" (керівник – співкоординатор акції "Україна без Кучми" Володимир Чемерис) отримав від них грант на суму 21,050 доларів США (111,565 гривень).

Інформацію про надання цього гранту було оприлюднено і розміщено на сайті Freedom House. Гроші були надані у межах програми "Партнерство за Реформи в Україні".

"Кошти, витрачені у рамках цього малого гранту, видатки якого ретельно контролювались, не використовувалися задля проведення демонстрацій чи іншої діяльності, що ставила б на меті чинити вплив на політичні процеси суверенної України", - наголошує Freedom House.

З 1 квітня по 31 вересня 2001 року близько 15,000 доларів (79,000 гривень) з цього гранту було витрачено інститутом "Республіка" на проведення чотирьох громадських слухань, офісні та комунікаційні витрати, передбачені проектом, транспортування, дизайн та підтримку інтернет-сторінки. Громадські слухання були присвячені питанням:
- "Права людини під час політичної кризи" (11 квітня 2001 р.),
- "Сучасна журналістика в Україні" (20 червня 2001р.),
- "Журналісти й вибори" (16 вересня 2001р.),
- "Тероризм у США: нові реалії для України" (19 вересня 2001 р.).
Решта 6,000 доларів (31,800 гривень) будуть спрямовані на публікацію книги, присвяченій проблемі журналістської етики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...