Палата представників США закликає владу України до справедливих, прозорих і вільних виборів

Середа, 20 березня 2002, 22:05
Палата представників США затвердила в середу резолюцію Конгресу США, яка закликає уряд України забезпечити демократичний, прозорий і справедливий виборчий процес на парламентських виборах 31 березня. Резолюцію представили в лютому Луїза Слотер спільно з Джозефом Хофеллем і Крістофером Смітом.

"Вільні і справедливі вибори є основою демократії", цитує Слотер її прес-секретар Стів Адамські. "Керівництво України повинно продемонструвати своєму народу і світу, що уряд серйозно налаштований щодо реформ".

Підсумки майбутніх виборів, третіх з часу отримання незалежності, як багато хто чекає, покажуть, наскільки Україна продовжує втілювати демократичні реформи. Резолюція покликана продемонструвати уряду України, що Конгрес США уважно стежить за ходом парламентського процесу, а не сфокусувався тільки на дні виборів.

Зокрема, резолюція закликає уряд України повністю слідувати підписаному президентом України закону про вибори. Резолюція також закликає уряд України виконати свої обіцянки щодо проведення демократичних виборів і надати місцевим і закордонним спостерігачам повний доступ до виборчого процесу.

На засіданні сенатори Бен Кемпбелл представив аналогічну резолюцию Сенату США.

Згідно з остаточним докладом офісу з демократичних інституцій і прав людини ОБСЄ щодо останніх виборів в Україні, президентські віборі 1999 року було затьмарено порушеннями українського закону про вибори і багато в чому не відповідали вимогам по виборах ОБСЄ. Луїза Слотер стурбована тим, що на парламентських виборах 2002 року будуть спостерігатися ті ж порушення.

Два останніх доклади комітету виборців України продемонстрували численні порушення в процесі виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування