Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр МВС: "Міліція працює погано, але з кожним днем краще"

Четвер, 21 березня 2002, 12:54
У ході своєї поїздки у Донецьк міністр МВС Юрій Смирнов охарактеризував роботу свого відомства в Україні і у Донецькій області. Зокрема, про Донбас він сказав, що ситуація є проблемною, але не найгіршою в Україні. За його словами, у донецькому регіоні на сьогоднішній день залишаються нерозкритими 120 тисяч злочинів минулих років. Сотні злочинців у бігах.

Юрій Смирнов відзначив "феномен злочинності на території Донецької області". "Тут проживає на 1 мільйон 100 тисяч населення більше ніж у Дніпропетровській області, але у Дніпропетровську щорічно реєструється злочинів більше майже на 9-10 тисяч. Але там знижується кількість тяжких злочинів, а тут, навпаки: йде зниження загально кримінальної злочинності, а кількість тяжких злочинів зростає".

Міністра ображає статистика, згідно з якою "міліціонер ППС розкриває за рік всього лише один злочин, коли дільничий інспектор, у середньому, розкриває сім злочинів, працюючи на дільниці". "Нас не задовольняє робота підрозділів у боротьбі з організованою злочинністю у Донецькій області".

Юрій Олександрович заявив, що "співробітники, які повинні займатися антикорупційним забезпеченням процесів, що відбуваються на території області, займаються дріб'язковими справами, дріб'язковою адміністративною корупцією".

"Знаходять депутатів низового рівня, керівників низького рангу і навіть у цьому, часто, а це майже на 50%, ті документи, які вони направляють до суду, не знаходять свого підтвердження".

А далі прозвучали слова, які (якщо міністр дійсно сказав те, що він хотів сказати) можуть потягти і на сенсацію: "Тут було оголошено: припинити цю "мєлочьовку". Створювати на цій "мєлочьовкє" проблему корупції, яка ніби існує на території Донецького регіону і загалом України. Багато говорить про це опозиція. Але з боку опозиції конкретних фактів про те, що Україна ось така корупційна, не наводиться, окрім різних інсинуацій, непідтверджених сенсацій".

"Проте, з корупцією ми повинні боротися. Вона є, ця корупція, у всіх державах, в тому числі і у США". Тобто, на думку Смирнова, корупція в Україні "ніби існує", а проблему, про яку говорить увесь світ, створює сама міліція!

Крім цього, глава міліцейського відомства висловив ще декілька тверджень, які доводять, що з вікон його службового кабінету і машини відкриваються дещо інші види, ніж ті, що спостерігають прості смертні.

Зокрема, міністр сказав: "Спостерігається зростання порушення службової дисципліни, з одного боку це більш висока вимогливість і принциповість, я думаю, що нехай буде більше покараних, тільки б результати були кращими".

Говорячи про відповідність української міліції європейським стандартам, Юрій Олександрович, продовжив в тому ж дусі: "Я в органах внутрішніх справ працюю більш трьох десятків років, і думаю, що ми працюємо за європейськими стандартами. Для того, щоб вони були і реалізовувалися у тій мірі, в якій хотілося б, нам потрібно європейське законодавство для початку, а ми у цьому законодавстві весь час говоримо про захист підсудних, обвинувачених, підозрюваних, а в європейських стандартах більше кажуть про захист свідків, потерпілих".

"Можу сказати, що на сьогоднішній день захист свідків і потерпілих у нашому карному судочинстві, він сміхотворний. Ось тут ми не відповідаємо європейським стандартам… Мені, як міністру внутрішніх справ, здається, що ми анітрохи не гірші від Європи. Якщо говорити про європейські стандарти, то мені хотілося б, щоб наше населення також було європейським. Рівень життя був європейським…"

"Весь час нас намагаються звинуватити, що у нас є катування. Ну, катування це те, що це вже стає проблемою для Сполучених Штатів. Так, є, на жаль, факти недозволеного, але ці факти одиничні… Комусь на руку це роздути і перетворити на проблему держави. Так, є факти неуважного ставлення до людей. За що ми караємо".

Загалом, як відзначив міністр: "Міліція працює погано, погано вона працює, але вона працює краще, з кожним днем, з кожним місяцем, з кожним кварталом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування