Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ просить міжнародне співтовариство захистити Україну від "заїд"

Четвер, 21 березня 2002, 13:32
Соціалістична партія України направила до Центральної виборчої комісії, Мінюсту України, Парламентської Асамблеї Ради Європи, ОБСЄ заяву про порушення виборчих прав громадян України виборчим блоком "За єдину Україну".

В заяві вказується, що виборчий блок "За єдУ" продовжує застосовувати різного роду агітаційні технології, які порушують виборчі права громадян України.

Як приклад - друкування масовим тиражем в Луганській області бланків так званого "Соціального договору", під яким представники "За ЄДУ" примушують виборців ставити свої підписи.

В тексті цього договору йдеться про те, що кандидати до місцевих рад від блоку у випадку їх обрання зобов'язуються: включити до програми своєї діяльності вимоги жителів виборчого округу; щомісячно звітувати перед виборцями; добровільно піти у відставку у випадку невиконання зобов'язань перед виборцями.

А виборець - зі свого боку зобов'язується віддати свій голос на виборах за кандидатів, що підписали цей "Соціальний договір".

Звертає на себе увагу і те, що сторони цього "Соціального договору" - кандидати до місцевих рад і виборець мають делегувати якійсь громадській організації "Регіон" право контролю за виконанням зобов'язань депутатів блоку "За єдину Україну" перед виборцями Луганщини.

СПУ наголошує на антиконституційності та протизаконності таких дій "За єдУ" і просить:

- Центрвиборчком - оголосити попередження виборчому блоку "За єдину Україну" за вказані порушення виборчого законодавства;

- Міністерство юстиції України перевірити законність реєстрації луганської обласної громадської організації "Регіон" та дотримання нею статутних положень в своїй діяльності і вжити заходів по усуненню порушення нею законів про об'єднання громадян, про вибори місцевих рад, про статус депутатів місцевих рад, повідомляє прес-служба СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування