Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"ЗаєдУ!" намагається примусити ЗМІ писати про себе правду

Четвер, 21 березня 2002, 14:40
Штаб виборчого блоку "За єдину Україну!" направив до Центрвиборчкому і Генеральної прокуратури звернення з проханням примусити газети "Україна молода", "Комуніст", "Сільські вісті" опублікувати спростування недостовірних, як стверджує штаб, повідомлень про блок.

"Протягом останнього місяця у газетах "Україна молода", "Комуніст", "Сільські вісті" і в ряді інших ЗМІ були розміщені матеріали, в яких свідомо подана недостовірна інформація про блок. Такі публікації носять явно тенденційний, замовний характер і направлені на створення негативного іміджу блоку серед виборців, компрометацію висунених ним кандидатів", - говориться у заяві виборчого штабу блоку.

Штаб нагадує, що згідно з виборчим законом засіб масової інформації, що розповсюдив інформацію, яку партія або блок вважає явно недостовірною, не пізніше ніж через три дні зобов'язано надати вповноваженому представнику партії або блоку можливість спростувати такі матеріали, опублікувавши наданий партією або блоком матеріал.

Штаб блоку "За єдину Україну!", йдеться у заяві, направив до редакцій вищезазначених газет спростування розміщеної у них недостовірної інформації. "Однак газети "Україна молода", "Комуніст", "Сільські вісті", грубо порушивши вимоги вказаного закону, а також статті 37 закону "Про друкарські засоби масової інформації (преси) в Україні" не розмістили жоден з матеріалів, наданих штабом виборчого блоку "За єдину Україну!", - йдеться у заяві.

Блок, говориться у заяві, "не може миритися з явним ігноруванням вимог Конституції України, чинного законодавства, а також порушенням власних прав як суб'єкта виборчого процесу", і направив до Центрвиборчкому і Генеральної прокуратури відповідне звернення з проханням примусити вказані ЗМІ виконати закон і опублікувати надані штабом блоку спростування.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування