Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС має захистити інтереси України від деяких росіян - Ющенко

Четвер, 21 березня 2002, 14:41
Лідер виборчого блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко здивований "шикуванням провладних партій у чергу за пошуком зовнішніх адвокатів". "Це для мене сигнал, - заявив Ющенко під час прес-конференції на Чернівецькому машинобудівному заводі 21 березня.

"Мабуть, вичерпавши свої внутрішні, необхідні для подальшого розвитку ресурси, - припустив Ющенко, - ці політичні сили закликають адвокатів у коректній чи некоректній формі говорити на тему українських виборів".

Ющенко здивований заявою Надзвичайного і Повноважного Посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна щодо блоку. "Нещодавно ми три години з ним спілкувалися, - сказав він, - і речі, які ми обговорювали, сприймалися російським послом з розумінням. Я був переконаний, що відбувся відвертий і щирий діалог".

Ющенко в котре наголосив, що блок "Наша Україна" "виступав, виступає і виступатиме за розвиток рівноправних відносин з Росією". Він вважає, що недооцінка ролі Росії для нашої держави була б "величезною економічною та політичною помилкою". Росія не тільки наш сусід, а й важливий простір для розвитку українського економічного ринку".

Ющенко зазначив, що Україну та Росію поєднує "величезний шматок спільної, складної історії. І це багато про що говорить. Тому відносини мають бути стабільними, динамічними і дружніми".

Лідер "Нашої України" нагадав, що недавно Президент Росії Володимир Путін заявив, що результати виборів в Україні не вплинуть на україно-російські відносини. "Заяви деяких російських чиновників, зроблені після заяви їхнього Президента - це хороший предмет роботи для МЗС України", - наголосив Ющенко. Він вважає, що такі заяви сприймаються звичайними громадянами як образа, бо йдеться про внутрішні справи України.

"Я не хотів би, щоб українському виборцю хтось перстом указував, за кого голосувати, особливо з-за кордону, - зауважив Ющенко. - "Це виключне право громадян України".

При цьому він зауважив, що "Наша Україна" виступатиме за збалансовані відносини з Росією, за рівноправ’я і взаєморозуміння.

Офіційний сайт блоку Ющенка

Читайте також:

Ми с тими, хто держить курс на Росію. Ющенко – проти нас – Чорномирдін

Ющенко розцінює заяви представників Росії щодо України як втручання у внутрішні справи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...