Кучма "відпускав" зброю в Ірак кивком голови?

Четвер, 21 березня 2002, 15:50
Голова блоку "Демсоюз-ДемПУ" Володимир Горбулін в ході передвиборного туру побував в "лігві ЗаєдУ!" на Донбасі, де йому довелося відмивати президента Кучму.

Голова Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу, хоч і у відпустці, але не менш авторитетно заперечував факт продажу зброї на 100 мільйонів Іраку. "Це нісенітниця. Тому що, якби такий контракт відбувся, ЦРУ розтрубило б через дипломатичні канали на весь світ. Нам би ніколи не дозволили продати на сто мільйонів доларів зброї Іраку", - сказав Горбулін.

Разом з тим Горбулін зазначив, що йому "абсолютно ясна" остання ситуація, яка приписується президенту і Малєву, що трагічно пішов з життя. "Я заперечую не факт можливої розмови між президентом і Малєвим, я, заперечую факт те, що Україна продала Іраку зброю на сто мільйонів доларів", заявив він.

Горбулін також заявив, що Україна ніби зупинилася на відмітці 400-500 мільйонів доларів в справі продажу зброї. І відразу ж Україну почали звинувачувати у всіх "збройових гріхах".

"Протягом десяти років ніяких нелегальних контрактів Україна не проводила. Україна не причетна як держава, я тут ставлю дуже чітку межу, не причетна", дуже переконливо твердив Горбулін.

Докори на адресу президента, Малєва і інших збройових подільників Горбулін розглядає як бажання прибрати Україну як сильного "конкурента" на "світовому ринку торгівлі озброєнь". "Це ясно кожній людині", - сказав Горбулін. Вам ясно?

І щоб остаточно відмити Кучму від рущничної змазки установок ППО, Горбулін, як людина, що працювала з Кучмою, заявив: "Я би взагалі вивів президента з цієї площини. Президенту потрібен тільки кивок головою, щоб розуміли і зробили, я можу це підтвердити. Це нормальна форма - ось тільки кивок головою, значить - працюйте за цим контрактом. Для того, щоб ніхто не міг підслухати, для того, щоб ніхто не міг зробити якихсь записів".

Виходить, що Кучма з Малєвим кивками розмовляли, тому що знали, що Мельниченко під диваном пише? І якщо Кучма вигадав свою мову кивків, то це відповідно означає, що зброя таки продавалася?

Не забув Горбулін і про вибори, які наближаються семимильними кроками. Лідер блоку "Демсоюз-ДемПУ" відразу ж заявив, що ні про яку його відставку не йдеться. "Я не робив заяв про те, що якщо блок пограє, то я піду у відставку", сказав Горбулін.

Незважаючи на теплі відносини з Кучмою, Горбулін вважає гру адмінресурса нечесною. "Уряд не повинен брати участь у виборах, незважаючи на те, що прем'єр-міністр №2 у списку "ЗаєдУ".

І тут же додав: "Президент в Запоріжжі заявив, що він би бачив формування більшості на основі блоку "За єдУ". Я би не став цього говорити до виборів, тому що треба подивитися, в якому складі виявиться парламент після 31 березня".

Горбулін дав зрозуміти, що "непроханий спостерігач гірше татарина". "Мені надто неприємно, що ми вимушені приймати у себе не як гостей всіх спостерігачів, яких сьогодні вже перевалило за 400, а очікується ледве чи не під 1000, що ми викликаємо до себе такий інтерес. Президент, природно, йде на те, щоб прийняти всіх цих спостерігачів. Він, як людина, яка цього не боїться, хотів запросити не 500-600, а 2000 спостерігачів".

Щоб забезпечити і без того безстрашного Кучму, Горбулін пропонує посилити контроль на виборчих дільницях, "тут посилити контроль, щоб не було фальсифікації. Пробні вибори, які ми провели у Києві, показали, що з 8 до 20.00 всі виборці фізично не зможуть проголосувати. Треба щось міняти на виборчих дільницях".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування