Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Теракту проти Тимошенко не було. Зате була помилка її водія

Четвер, 21 березня 2002, 17:01
Аварія, в якій постраждала лідер виборчого блоку Юлія Тимошенко, є звичайним ДТП, в якій винен її водій. Міністерство внутрішніх справ відкидає версію про терористичний акт, заявив на брифінгу в четвер у Києві заступник держсекретаря МВС Петро Коляда.

За його словами, справа про аварію закінчена і закрита 17 березня, оскільки всі учасники ДТП зазнали легких тілесних ушкоджень. Як зазначив Коляда, для притягнення до відповідальності необхідно, щоб тілесні ушкодження мали ступінь вище середнього. З його слів, матеріали справи направлені до Державної автоінспекції, яка 19 березня склала ініціативний протокол на водія Тимошенко.

Журналістам на брифінгу продемонстрували схему ДТП, на якій, зі слів Коляди, видно, що винним в аварії є водій Тимошенко.

Заступник держсекретаря МВС повністю відкинув версію про те, що ця аварія була терористичним актом. Коляда повідомив журналістам, що на ім'я міністра внутрішніх справ надійшло звернення народного депутата Олександра Турчинова, який вимагає негайно розглянути версію про те, що ДТП, в яку потрапила Тимошенко, можливо, була підстроєна, і як доказ надає книгу "Невыполненый заказ. Часть вторая. Вопросы дотошного читателя", яка ніби була підписана в друк до того, як сталася аварія, і в якій ця аварія описується.

Коляда зазначив, що зараз з'ясовується інформація про те, де була надрукована ця книга. За його словами, "на книзі немає необхідних вихідних даних". Заступник держсекретаря зазначив, що це питання буде розглянуто і буде вирішено, чи порушувати з цього питання кримінальну справу.

Коляда відкинув всі припущення про те, що ДТП було підстроєно. "Є свідчення і дані експертизи про те, що це ДТП було випадковістю". Він також зазначив, що для перевірки можливої версії теракту МВС зверталося до СБУ.

За його словами, "люди працювали місяць" і повністю відкинули таку версію. "Наперед прорахувати таку ситуацію практично неможливо", - зазначив він.

Коляда також висловив незадоволення тональністю, в якій було написано звернення депутата Турчинова.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...