Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звинувачує СДПУ(О) у майбутньому банкрутстві Ощадбанку

Четвер, 21 березня 2002, 18:11
На думку Віктора Ющенка, громадськість має знати про те, що робить СДПУ(О) з Ощадним банком України, до якого ця партія має відношення. (Наглядову раду Ощадбанку очолює заступник голови СДПУ(О) Ігор Плужніков.)

Проблеми, які виникли зараз в Ощадбанку, матимуть набагато серйозніші наслідки, ніж ті, що були у банку "Україна", у причетності до яких його намагаються звинуватити, зазначив Ющенко на прес-конференції у Чернівцях.

Екс-прем'єр нагадав, що працював у банку "Україна" з першого дня його заснування (з 1989 року) до 1993 року і не має жодного відношення до нинішніх проблем банку.

За його словами, два роки тому змінилося керівництво "України", і головою ради банку на акціонерних зборах було обрано народного депутата Володимира Сацюка, який представляє блок "Демократичний союз".

"Останні півтора-два роки банк видав понад десять кредитних ліній, - сказав Ющенко, - переважно структурам народних депутатів". Ті кошти не повернулися – це і є однією з причин ускладнень у банку.

Крім того, відзначив Ющенко, виникли проблеми з розрахунками за кредитом, який узяв уряд Валерія Пустовойтенка, зокрема на реконструкцію палацу "Україна". "Йдеться про 22 мільйони гривень, які він забув повернути", - зазначив Ющенко.

Парламентська слідча комісія найближчим часом розставить крапки над "і", вважає лідер "Нашої України". За його словами, з 470 мільйонів гривень вкладів населення в "Україні" сьогодні залишилося близько 170 мільйонів. Він також сказав, що "у банку є близько 200 мільйонів гривень, і до 1 липня 2002 року всі заощадження громадян буде виплачено".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування