Фельдману "світить" 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна

П'ятниця, 22 березня 2002, 11:28
Колишньому керівнику банку "Слов'янський" Борису Фельдману загрожує 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Таку міру покарання для Фельдмана запросив вчора на засіданні в Артемівському суді Луганська представник Генеральної прокуратури Сергій Бурдейний. Генпрокуратура вимагає визнати Фельдмана винним у здійсненні злочину за статтею 191 ч. 5 Кримінального кодексу України.

Попри намагання адвокатів Фельдмана продовжити судове слідство, суд виніс ухвалу про його завершення і про початок дебатів.

Суд відхилив клопотання адвоката Фельдмана Андрія Федура про об`єднання двох кримінальних справ, за якими проходить Фельдман, в одну.

Суд відмовив Федуру у проханні надати йому матеріали судового слідства та виступ обвинувачувальної сторони державною мовою. Суд кваліфікував прохання Федура як такі, що призводять до затягування розгляду справи.

Також суд відмовив Федуру у наданні йому охорони і у проханні оголосити перерву для забезпечення йому можливості надати необхідні документи до Вищої кваліфікаційної комісії, куди надійшла скарга головуючого у суді Станіслава Луб`янова.

Сьогодні об 11.00 суд продовжить свою роботу. З промовою має виступити Федур.

Кримінальну справу проти керівників банку "Слов'янський" порушено 2 лютого 2000 року за ст.48-2 Кримінального кодексу України. Вона грунтувалася на фактах, викладених в акті перевірки Державної податкової адміністрації України від 20 липня 1998 року. Це дало підстави Запорізькому управлінню ДПАУ ухвалити рішення про застосування фінансових санкцій до банку "Слов'янський". 13 березня 2000 року співробітники податкової міліції затримали працівників банку Олену Якименко, Юрія Вінницького, Ніну Василевську, Михайла Іртлача, Бориса Фельдмана.

У справі, яку 24 січня 2002 р. почав розглядати Артемівський райсуд Луганська, проходять 7 колишніх керівників банку "Слов`янський". Двоє з них - Фельдман та Заславський - перебувають під вартою в СІЗО Луганська. Решта - на підписці про невиїзд.

Посадовим особам КАБ "Слов'янський" пред'явлені обвинувачення у розкраданні майна в особливо великих розмірах на загальну суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, яке призвело до майнових збитків на суму 335 млн. грн., ухилянні від сплати податків на суму більш ніж 5 млн. грн., службових фальсифікаціях.

Банк "Слов'янський" входив до десятки найбільших банків країни. Капітал банку станом на 1 січня 2000 року становив 232,1 млн. грн. Статутний капітал - 4,29 млн. євро. 11 січня 2001 року відповідно до ст.62 Закону "Про Національний банк України" правління НБУ ухвалило постанову №9 "Про ліквідацію комерційного акціонерного банку "Слов'янський" (м.Запоріжжя)".

UNIAN

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування