Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попередні підсумки виборів будуть відомі вже вранці 1 квітня

П'ятниця, 22 березня 2002, 12:43
Центральна виборча комісія сподівається отримати попередні результати голосування на виборах 31 березня до 8.00 1 квітня, повідомив член ЦВК Микола Коваль.

На прес-конференції у п'ятницю у Києві він повідомив, що після отримання 10-12% інформації з окружних комісій встановлюється "досить стійка тенденція підсумків голосування".

Коваль повідомив, що визначною особливістю роботи інформаційно-аналітичної системи "Вибори" у нинішньому році є те, що комп'ютерні станції встановлені у всіх 225 округах, а не 27 регіонах як це було раніше.

Комп'ютерні станції з'явилися в окружкомах, ще у січні, а у лютому задіяні у єдину мережу, завдяки якій був встановлений оперативний зв'язок між ЦВК і всіма окружкомами за допомогою електронної пошти.

За словами Коваля, робота ІАС "Вибори" буде здійснюватися на 2-х рівнях - нижньому (збір інформації в окружкомах і передача її до ЦВК) і верхньому - безпосередньо у ЦВК, де ця інформація буде занесена в єдину базу, систематизована, а потім виведена на інтернет-сторінку Центрвиборчкому.

Коваль зазначив, що тендер на забезпечення роботи ІАС "Вибори" на нижньому рівні виграла фірма "Інформаційні комп'ютерні системи", яка має 14 філіалів в Україні. Фірма налагодила єдину мережу системи на рівні окружкомів, організувала навчання обслуговуючого персоналу, а також забезпечує її безперебійну роботу, у тому числі, безпосередньо в день виборів.

Він також повідомив, що 17 березня було проведено тестове навчання, під час якого на зв'язок вийшли 220 окружкомів з 225.

За словами Коваля, інформація про підсумки голосування на виборчих дільницях буде заноситися у систему "Вибори" в окружкомах по мірі надходження протоколів від дільничих комісій.

Роботу системи у ЦВК забезпечує науково-виробниче підприємство "Проком", яке займається розробкою цієї системи з 1994 року.

Коваль також повідомив, що на розгортання ІАС "Вибори" витрачено 867,6 тис. грн. у тому числі, 728 тис. грн. на розробку програмного забезпечення, 139,6 тис. - безпосередньо на технічне забезпечення, зокрема, на заміну серверів, обладнання для безперервного живлення, модернізацію вузлів. Безпосередньо комп'ютерну техніку надали в оренду місцеві адміністрації і ради.

Безпосередньо у кожній окружній комісії у день виборів буде працювати від 2 до 5 комп'ютерів, які будуть обслуговувати по 3-4 оператори і 1 системний адміністратор. Роботу ІАС "Вибори" у ЦВК будуть забезпечувати 12 співробітників управління інформатизації ЦВК і 8 - науково-виробничого підприємства "Проком".

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...