"Наша Україна" починає змивати з себе бруд

П'ятниця, 22 березня 2002, 14:02
Віталіна Ющенко вчиться в Київському інституті міжнародних відносин не за рахунок банку "Україна". Документальне свідоцтво цьому представив у п'ятницю під час прес-конференції, присвяченій застосуванню брудних технологій проти блока "Наша Україна", керівник штабу блоку Петро Порошенко та заступник керівника штабу Ігор Гринів.

За словами Порошенка, банк "Україна" дійсно уклав з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, частиною якого є КІМВ, договір про фінансування навчання групи абітурієнтів з 25 осіб, серед яких була донька Віктора Ющенка Віталіна. Проте за умовами цього договору фінансування мало здійснюватися в тому випадку, якщо абітурієнти не проходили за загальним конкурсом. Віталіна Ющенко набрала 13 балів і була зарахована на навчання на умовах держбюджетного фінансування.

В якості підтвердження правдивості цієї інформації Порошенко навів лист, датований 19.03.2002, від в.о. ректора Університету О.В.Третяка, в якому міститься інформація про рекомендації банка "Україна" та те, що згідно з наказом №825-33 від 21 липня 1997, її було зараховано на бюджетних умовах.

Таким чином, зазначив Порошенко, "жодної копійки банк "Україна" не виплатив". Він також підкреслив, що всі студенти-контрактники, що навчалися за рахунок банку, вже отримали повідомлення про відрахування, а Віталіна Ющенко продовжує навчання, оскільки її це не стосується.

Затримку із оприлюдненням цієї інформації Порошенко пояснив тим, що представники блоку "Наша Україна" витратили деякий час, збираючи та аналізуючи документи щодо умов зарахування Віталіни Ющенко до Інституту міжнародних відносин. Оприлюднювати цю інформацію було вирішено тільки "після ретельної перевірки", зазначив він.

Відповідаючи на питання журналістів, Порошенко відмовився коментувати обвинувачення, висунуті проти брата Віктора Ющенка в четвер представником блоку "Народний рух України за єдність" Сергієм Конєвим, щодо нецільового використання першим кредитів банку "Україна", адже, за словами Порошенко, "нема чого коментувати,… рукою нарисована схема, жодних первинних документів. Класичний зразок чорного PR".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...