Кучма знову обіцяє "повідкручувати голови"

П'ятниця, 22 березня 2002, 16:14
Під час виступу в п'ятницю на сесії облради президент України відзначав, що за деякими показниками область значно відстає від інших. Зокрема, заборгованість з зарплат у Донецькій області минулого року зменшилася, за словами президента, лише на 16%. Хоча в Україні на 44%.

"Ви ж найбідніші, шановні!" - звернувся Кучма до присутніх. "В поточному році сума боргу знов виросла. Я це не сприймаю категорично. Зарплата, пенсії - голови буду відкручувати! Всім. І бюджетникам і виробничникам. Потрібно совість мати. Більше нічого!".

Окрім цього, президент критикував гордість офіційного Донецька - Донецькі СЕЗи. Дончане з цікавістю дізнались, що, виявляється, Донецькі " економічні зони" зовсім не найкращі в Україні, як це підносить Донецька пропаганда.

За словами Леоніда Кучми, "більше ніж 70 проектів реалізуються у великих містах".

"До малих міст і сільськогосподарських регіонів іноземний капітал майже не доходить. Закони про СЕЗ були направлені на підтримку закритих шахтних містечок. Шахти закрили, люди без роботи, а чому ж Закон там не працює? Працюючи в пільговому режимі оподаткування, чимало підприємств продовжують накопичувати заборгованості до держбюджету. Після списання минулого року 2,5 млрд. грн. податкових боргів, за січень-лютий недостача перевищила 600 мільйонів. Ми у таку гру більше грати не будемо. Списання більше не буде. Давайте грати чесно. Держава йде на зустріч, давайте йти і державі назустріч", заявив Кучма.

Проте, не дивлячись на критику донецької влади, Кучма побажав майбутнім парламентарям працювати такою ж спаяною командою, як працюють у Донецьку.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News