Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Яблуко" засновує рух "Кучма без України"

Неділя, 24 березня 2002, 15:51
Четвертий, надзвичайний з'їзд політичної партії "Яблуко" у неділю в Києві прийняв маніфест, в якому підтвердив, що партія переходить у "жорстку опозицію" до діючої влади, щоб "прибрати злочинний режим від керівництва країною і привести до влади нових, порядних і компетентних особистостей".

Як заявив один з лідерів "Яблука" Віктор Чайка, партія переходить до кампанії "Кучма без України" замість "Україна без Кучми". Він також запропонував з'їзду звернутися до США, Росії і всіх країн світу з проханням надати Леоніду Кучмі політичний притулок, а також попросити президента "залишити бідну Україну і дозволити їй жити так, як живе його (президента) сім'я".

Лідер фракції "Яблуко" у Верховній Раді України Михайло Бродський підкреслив, що партія "Яблуко" було створена не так давно, і цей факт "не дуже" радував президента України і його наближених.

"Вони не знали, як не дати партії пройти до парламенту на майбутніх виборах", - заявив лідер "Яблука", зазначивши, що останнє рішення Верховного суду України про задоволення скарги Бродського на скасування Центрвиборчкомом його реєстрації кандидатом в народні депутати стало безпрецедентним. "Верховний суд є єдиним місцем, вільним від впливу Кучми", - сказав він.

Зі слів Бродського, він вірить у те, що кожен українець подолає "свій маленький егоїзм" і прийде на вибори 31 березня. Він також заявив про претензії на створення парламентської більшості в майбутній Верховній Раді, яка б відрізнялася від тієї, що пропонується президентом.

Учасниками 4-го позачергового з'їзду було зареєстровано 1053 делегати. Учасники з'їзду тримали в руках символіку партії, а також численні гасла, зокрема, "Влада, руки геть від Михайла Бродського і Віктора Чайки", "Яблуко - за зниження цін на 20 процентів", "Міша Рябець, ти не правий!", "Порядні політики! Об'єднайте сили в боротьбі за демократію і справедливість", "Рябец, ти не правий і не лівий, а такий, який потрібен владі", "Влада тремтить, "Яблуко" перемагає".

З'їзд також обрав Чайку і Бродського співголовами партії "Яблуко".

Після засідання, яке пройшло на відкритому майданчику перед аркою Дружби народів (напередодні "Яблуко" організувало тут український "Гайд-парк"), учасники з'їзду попрямували Хрещатиком, який у вихідні відкритий для пішоходів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...