"Наша Україна" сама рахуватиме бюлетені

Понеділок, 25 березня 2002, 11:55
31 березня у будинку Федерації профспілок України в Києві діятиме центр паралельного підрахунку голосів, повідомив на прес-конференції в понеділок політичний координатор блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний.

За його словами, паралельний підрахунок голосів планується проводити по "трьох автономних напрямках" - зокрема, контролюватимуться хід голосування і підрахунок голосів виборців.

У ФПУ, сказав координатор блоку, буде відкрита "пряма лінія", під час якої виборці зможуть телефонувати на багатоканальний телефон і повідомити юристам блоку про порушення виборчого законодавства. Окрім цього, буде задіяно "дві автономні системи підрахунку голосів", відзначив Безсмертний.

На думку координатора блоку, паралельний підрахунок голосів дозволить забезпечити "максимальну легітимність виборів".

Коментуючи на прохання журналістів надійність електронної системи передачі і підрахунку голосів Центрвиборчкому, Безсмертний назвав її "однією з найпростіших і дешевих у світі", відзначивши, що вона "достатньо захищена". Разом з тим він не зміг дати "стовідсоткову гарантію " захищеності цієї системи від проникнення і збоїв.

Директор Інституту політики Микола Томенко на прес-конференції повідомив, що о 20.05-20.10 31 березня у ФПУ будуть оприлюднені результати екзіт-полу, який збираються в день голосування провести 3 соціологічні компанії, - Центр "СОЦиС", Київський міжнародний інститут соціології і Центр "Соціальний моніторинг".

Екзіт-пол, сказав Томенко, проводитиметься на 900 виборчих дільницях з приблизно 18 тис. виборців. Максимальна похибка, за його словами, не перевищуватиме 1%. За підрахунком результатів екзіт-полу буде також спостерігати спостережна рада, до якої увійшли представники всіх інших соціологічних компаній, "які реально працюють на ринку", відзначив він.

Томенко підкреслив, що кошти на проведення екзіт-полу виділені низкою організацій шести європейських країн і США, що, на думку директора Інституту політики, підтверджує незаангажованість опитування.

Інтерфакс-Україна-вибори

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News