БЛОК ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ СТАТИ ПАРЛАМЕНТСЬКОЮ ОПОЗИЦІЄЮ

Понеділок, 25 березня 2002, 13:23
Політичний координатор блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний вважає, що найкращим варіантом для наступного парламенту має бути створення парламентської більшості з "ідеологічно близьких політичних сил".

"Найгірший варіант, якщо в наступному парламенті буде три рівних частини, і тоді працює принцип: "Проти кого товаришуємо?" Будь-які союзи, що носять корпоративний характер реалізації інтересів, є тимчасовими. Чого я найбільше боюся – це створення кон'юнктурної більшості, формування інститутів парламенту і після цього розпаду більшості. "Наша Україна" в таку гру грати не буде", - заявив Безсмертний у понеділок в інтерв'ю журналістам.

Політичний координатор "Нашої України" повідомив, що блок "сьогодні готовий стати як частиною більшості, так і до статусу опозиції". "Я сподіваюся, що така моя позиція буде підтримана у блоці", - додав він.

Безсмертний відмовився назвати сили, які він вважає "ідеологічно близькими" до "Нашої України". "Прийшовши до парламенту, ми визначимося", - пояснив він.

Політолог Микола Томенко, який балотується до парламенту за списком "Нашої України", висловив припущення, що парламентська більшість без блоку Ющенка можлива лише у випадку, якщо до неї увійдуть комуністи.

При цьому він зазначив, що готуватися до президентських виборів навіть "більш вигідно" у випадку, якщо більшість сформують комуністи, "За єдУ" та СДПУ(О). "Вони будуть вразливими для конкурентів", - пояснив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...