Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"План виборів Банкової" здійснюється на практиці - Безсмертний

Понеділок, 25 березня 2002, 15:50
Політичний координатор блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", заступник керівника штабу блоку Роман Безсмертний наголошує, що "принаймні частина з оприлюдненого головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань забезпечення виборчих прав громадян Олександром Єльяшкевичем плану фальсифікації виборів здійснюється на практиці - і це однозначно".

Про це Безсмертний заявив сьогодні на прес-конференції "Як забезпечити чесні підрахунки результатів голосування на виборах до Верховної Ради".

Він зауважив, що "таких планів сьогодні багато - інша річ, що їм не дано збутися". За словами Безсмертного, він не може стверджувати достеменно, чи був насправді план, оприлюднений Єльяшкевичем, але його власні передвиборчі поїздки по Україні є доказом того, що принаймні частково подібне реалізовується.

Говорячи про те, як цьому можна протидіяти, Безсмертний зауважив, що "проти лома прийоми дипломатії не діють". За його словами, мінімальний термін позовної давності порушень виборчого законодавства, зафіксованих блоком "Наша Україна", становить 5 років.

А тому - наголосив він, "якщо хтось вважає, що все те паскудство, яке чинилось протягом виборчої кампанії буде забуто, він глибоко помиляється". На переконання Безсмертного, "як тільки ми забезпечимо гарантії свідкам порушень, що вони не зазнають тих чи інших форм переслідувань, до суду будуть відправлені численні кримінальні справи, винуватцям у яких загрожує від 3 до 12 років ув'язнення".

15 березня голова слідчої комісії Верховної Ради з питань забезпечення виборчих прав громадян, народний депутат України Олександр Єльяшкевич оприлюднив документи про підготовку керівництвом штабу блоку "За єдину Україну!" заходів щодо масштабної фальсифікації результатів парламентських виборів-2002 і тиску на лідерів блоку "Наша Україна", Блоку Юлії Тимошенко і Соціалістичної партії України.

UNIAN

Читайте також:

З Банкової викрадено конфіденційний сценарій виборів-2002

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування