Буряк: "Працюю в умовах кадрового дефіциту"

Вівторок, 26 березня 2002, 09:51
Після першого для себе офіційного матчу, який був програний японцям, головний тренер збірної України Леонід Буряк, незважаючи на критику, впевнений, що гра зі збірною Японії принесла команді чимало користі. Більш того Буряк, проглянувши ТТД, зробив висновок, що українці в цьому матчі були кращими. Десь ми вже це чули...

Також Леонід Іосифович в інтерв'ю сайту Dailyfootball прокоментував скандальне рішення ПФЛ про матч "Ворскла" – "Динамо".

Леонід Буряк, головний тренер збірної України:

- Мені докоряли у відсутності свіжої тренерської методики. Нам що десять дебютантів одночасно на поле випускати? Я вже говорив: якщо з восьми виконавців знайду два-три, які відповідають вимогам збірної, буду вважати це великим успіхом. Зараз працюю в умовах кадрового дефіциту і маю в своєму розпорядженні тільки одного Зубова, одного Ващука. Тому саме в товариських матчах шукаємо потрібних футболістів. А ви хочете побачити щось новеньке. Або новеньких, що ніколи не грали в житті перед 50-тисячною аудиторією. Не забувайте, ми представляли нашу країну і зробили це гідно. Користь від матчу в Осаці очевидна. Скажу більше, ради подібних матчів варто летіти на край світу.

- Таким чином, дії підопічних вас задовольнили?

- Ми отримали роздруківку тактико-технічних даних, яка свідчить про нашу перевагу. Ми диктували свої умови протягом 70 хвилин, створили більше голевих моментів, але їх реалізація залишається "ахіллесовою п'ятою" команди. Упевнений, прийдемо, до чого прагнемо. Наставник японців Філіп Трусcьє подякував за відмінний спарринг. При цьому помітив, що на чемпіонаті світу його підопічним буде важко грати, якщо збірна Росії продемонструє рівень гри, подібний українцям.

- Японці так і не побачили на полі Шевченка. У Румунію він летить?

- Ні. Ми отримали факс з "Мілана". Клубні лікарі рекомендують Андрієві продовжити лікування.

- Ваш коментар відмови ПФЛ України перенести матчі національної першості?

- У всьому світі головний критерій футбольної потужності держави - це успішний результат збірної. У нас же дехто турбується, насамперед, про свої дрібні амбіції. Прохання перенести матчі чергового туру за участю "Динамо", донецьких клубів "Шахтар" і "Металург" залишилася без відповіді.

Щоб національна збірна зіграла проти Японії і Румунії, багато зусиль доклав президент ФФУ Григорій Суркіс. Ми можемо перевіряти свій потенціал на Естонії або Азербайджані, але навряд чи подібні суперники сповна розкриють наші достоїнства і вкажуть на недоліки. У мене на підготовку до матчу в Констанці тільки півтора дня. Це прецедент. Хотілося, щоб подібне більше не повторювалося, а інтереси збірної для всіх були пріоритетними.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування