Рогозіну не подобається з яким хлопцем гуляє сестра-Україна

Вівторок, 26 березня 2002, 11:10
Депутат Державної Думи Російської Федерації Дмитро Рогозін заперечує, що він висловлювався проти лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю він сказав, що якщо Ющенка підтримає населення, значить, це буде вибір українського народу.

Водночас Рогозін зазначив, що у росіян є побажання, щоб у Верховній Раді, так само як і у Держдумі, не було сил, які могли б зупинити нормальний процес слов'янського єднання. "Самого Ющенка я знаю, я хотів би з ним зустрітися, думаю, що Ющенку не завадило б приїхати до Москви" - сказав Рогозін, додавши, що треба працювати з усіма політичними силами України.

Рогозін не розуміє своїх російських колег, які просто за фактом заперечують ті або інші політичні сили в Україні. "Ющенко складний партнер, але це партнер, і з ним можна працювати", - сказав він. Інша справа, що у Ющенка є люди, які комусь не подобаються, в тому числі й Рогозіну. Але він вважає, що це - вибір Ющенка, і він несе за цих людей відповідальність.

Як повідомлялося, Рогозін заявляв про небезпеку "приходу до влади в Україні радикальних, націоналістичних кіл". Він розцінив кандидатів від блоку "Наша Україна" як "онуків тих, хто стріляв в наших дідів на Західній Україні в середині 50-х років".

Також Рогозін вважає нормальним те, що в Росії існує багато думок з приводу українських виборів, "це - природна річ, яку ні росіянам, ні українцям пояснювати не треба, тому що все переплетене".

За словами Рогозіна, питання тільки в тому, щоб і під час виборчої кампанії, і після неї не було якихось кон'юнктурних дій, які можуть бути сприйняті з образою тією або іншою стороною.

На його думку, Україна і Росія - "дві сестри, і всередині сім'ї завжди більше протиріч, ніж між сусідами. Одній сестрі може не подобатися, з яким парубком гуляє її сестра, - це нормальні речі - слов'янська суперечка між собою".

Крім того, Рогозін сказав, що результати виборів бувають такі, що жоден соціолог їх ніколи не вгадає. А саму соціологію він назвав "лженаукою". На думку Рогозіна, результати виборів формуються за тиждень, півтора.

Говорячи про українські вибори, він сказав, що поки лідирує Ющенко. "Лідирує, очевидно, тому, що говорить про ті речі, які цілком зрозумілі Україні, - про економіку, соціальний рівень, про те, що він щось зміг зробити", сказав Рогозін.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування