Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В одному з будинків Києва зареєстровано виборців у чотири рази більше, ніж їх проживає насправді

Вівторок, 26 березня 2002, 11:38
У Солом'янському районі Києва (вул. Максима Кривоноса, 3) члени дільничної виборчої комісії №90 виявили факти "значної невідповідності" списку виборців кількості людей, які насправді мешкають на території дільниці. Відповідно до списку, поданого Солом'янською райрадою столиці у виборчу комісію, на території дільниці зареєстровано 2370 виборців. За результатами перевірки дільничої комісії їх проживає - 1809.

Зокрема, в будинку №3 по вул. Максима Кривоноса у списку зазначено 644 виборці, а фактично - 166. У такому разі в кожній квартирі цього будинку мало б проживати по 22 виборці. За даними перевірки дільничої комісії, кількість прізвищ у списках збільшено за рахунок повторення одних і тих самих виборців під різними номерами. Наприклад, громадянка Г., 1970 р.н. записана у списках під номерами 1423, 1429, 1745, 1751.

Члени дільничої виборчої комісії вважають, що збільшення кількості виборців у списку не виключає виготовлення дублікатів бюлетенів, а отже, й фальсифікації виборів шляхом підміни дійсних результатів волевиявлення громадян. На думку членів комісії, "у таких умисних діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 158 Кримінального кодексу України". Відповідне подання голова дільничої комісія надіслала до ЦВК та в правоохоронні органи.

Як зазначив політичний координатор, заступник керівника штабу блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний, "ми неодноразово заявляли, що в окремих виборчих округах зафіксовано більшу кількість виборців, ніж їх проживає насправді".

Цей ресурс використовуватиметься для вкидання додаткових бюлетенів в урни для голосування, сказав він. За словами Безсмертного, збільшення кількості виборців здійснюється кількома способами: одні й ті самі будинки записують у різні виборчі округи, до списків виборців вносять померлих, осіб, котрі виписалися і були прописані в іншому окрузі.

"Ми звертаємося до всіх політичних сил, членів дільничних комісій вжити заходів щодо перевірки списків виборців, - наголошує Безсмертний. - Нагадую, що відповідно до закону за 15 днів до голосування дільничі комісії були зобов'язані ознайомити громадськість з цими списками". У разі виявлення невідповідності та інших порушень, сказав політичний координатор "Нашої України", "просимо негайно складати відповідні акти й надсилати їх в судові інстанції", повідомляє сайт "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування