Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чудеса піару на футбольному стадіоні

Вівторок, 26 березня 2002, 12:33
Те, що 24 березня, у неділю, до Сум приїде Наталя Вітренко, місцеві мешканці знали мало. Може тому й на мітинг на Майдані Незалежності зібралось не більше, ніж півтисячі осіб, з яких процентів тридцять були або випадковими слухачами, або юними контрагітаторами чоловічої статі. Хто цих "контр" прислав, вони не відповіли, але за дедуктивним методом Шерлока Холмса, найвірогідніше, що це були хлопці з Соціалістичного Конгресу Молоді.

Вітренко, звично лаючи МВФ та місцеву владу разом з президентом, назвала мажоритарників від ПСПУ по Сумському регіону, при чому вона не досить вільно орієнтувалась, хто саме виборює від ПСПУ мажоритарні мандати. "А хто тут у нас ще є?", - два рази питала вона у Марченка.

Мітинг тривав десь півтори години, бо на сумнозвісному недобудованому стадіоні "Ювілейний", який гучно відкрив 22 вересня минулого року Володимир Щербань, розпочиналась концертна акція "За ЄдУ!".

Доля стадіону, зведення якого лягло важким, без перебільшень, тягарем на плечі всього регіону, особливо - сіл, які примушували здавати на металобрухт навіть новісіньку техніку - дуже дивна. Минулого року, на відкриття його так і не завітав Кучма, заради якого "пороли горячку", а Суркіс відлетів до Донецьку прямо з відкриття, не дочекавшись урочистостей. Після цих подій голова обласної адміністрації Щербань впав у невеличку депресію й законсервував будівництво. Що далось взнаки на минулотижневій акції: жінки зі всієї області, які одягли найкращі сукні та панчішки, місили цементну грязюку та шикувались у черги до не чисельних туалетів.

Великий подив викликали автобуси з північних регіонів області з лейбами "Нашої України". Пасажири цих автобусів висловлювали подив, бо їм сказали, що вони приїдуть на акцію "Нашої України", де перед ними виступить Віктор Ющенко.

Ющенка, звичайно, не було. Проте, замість обіцяного пресі Володимира Литвина, виступив номер другий "єдунів" Анатолій Кінах. Нічого цікавого він не сказав, лише неодноразово підкреслив, що №14 - це правильний вибір. Після виступу прем`єра на футбольне поле вийшли кандидати до рад різних рівнів від "єди". Тут нас чекало ще одне, не останнє, здивування. Серед "єдунів" вийшов... кандидат на посаду мера міста Суми від "Нашої України" Анатолій Бондар. Що він там робив? Можливо, що його патрон, Володимир Щербань, вирішив не втрачати слушної нагоди, й ще раз прорекламувати свого заступника.

Після офіціозу на сцену вийшов дует "Віа Гра". Співали "під хванєру", після чого цілувались з тим же Бондарем. Заступила дівчаток Софія Ротару - найрейтинговіша співачка у Сумах (на минулих президентських виборах її безкоштовні концерти збирали до 25 тисяч слухачів). Під час виступу прими до стадіону почали запускати людей, яких, з причини недопущення масових заворушень, не пускали до того. До речі, квитків не було, були лише запрошення, які знайти було дуже важко. Кореспондент "УП", наприклад, потрапив на стадіон за технічною перепусткою робітника сцени "ВВ". Музиканти, до речі, вийшли на сцену після заклику Софії Ротару голосувати за..."Нашу Україну".

"ВВ" були політкоректні, чого не скажеш про слухачів. Замерзлі глядачі, які були вже добряче напідпитку, жбурляли пляшки та, перепрошую, але з пісні слів не викинеш, справляли малу потребу прямо з трибун на голови тих, хто сидів сектором нижче, таких же глядачів. Відпрацювавши сорок хвилин Скрипка сказав недвозначну агітаційну фразу: "Не будьте дебілами, думайте, за кого голосувати". Реакція глядачів за нашим опитування виявилась дуже цікавою. В сумі її можна озвучити таким чином: "Ми не дебіли, щоб голосувати за 14 номер".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
Усі новини...
Реклама: