Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма боїться представництва опозиції у парламенті - "Таймс"

Середа, 27 березня 2002, 10:26
Лондонська "Таймс" пише про напади Президента Кучми на те, що він вважає зовнішнім втручанням у виборчу кампанію, позначену, як зазначає часопис, - "брудними трюками та політичними скандалами". Міжнародні оглядачі, йдеться далі в статті, - стурбовані звинуваченнями щодо нечесних прийомів під час призначенного на неділю голосування, яке фактично є перевіркою сил напередодні президентських виборів у 2004 році.

У статті також зазначено: "Вибори також засвідчать чи вибирає Україна проринкове західне майбутнє чи ж повязує себе з Росією... Перед непевним політичним майбутнім Україна опинилась відтоді, як у квітні 2000-го року був усунутий з посади прем'єр-реформатор і популярний політичний діяч Віктор Ющенко."

Лондонський часопис додає, що більшість українців живуть у злиднях. Середня місячна зарплатня становить десь 45 доларів, себто десяту частину того, що отримують у сусідній Польщі. Повертаючись до теми виборів, газета звертає увагу на реакцію пана Кучми на резолюцію американського конгресу, яка закликає до чесних і справедливих виборів - президент України, як відомо, ту резолюцію засудив:

"Він наполягає на тому, що вибори відбуваються у демократичний спосіб, однак опоненти кажуть, що проурядові сили, підтримувані Кремлем, замовчують опозицію... Пана Кучму жахає поважне представництво опозиції у наступному парламенті, бо такий парламент може намагатися обмежити владу президента і навіть може розпочати процедуру імпічменту. Минулого тижня пані Тимошенко заявила, що саме імпічмент президента має стати пріорітетом нової Верховної Ради".

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: