Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попередні результати виборів будуть відомі наступної хвилини після закінчення голосування

Середа, 27 березня 2002, 12:41
Попередні результати екзіт-полу (опитування виборців на виході з дільниці) будуть оприлюднені о 20:01 в агенції "УНІАН", повідомили провідні соціологічні служби України-організатори опитування на прес-конференції в Києві.

У рамках екзіт-полу будуть опитані 18 тисяч осіб у 850 дільницях. На кожній дільниці буде опитано близько 20 осіб у проміжку з 8 до 18 години. За словами керівника проекту екзіт-полу Ірини Бекешкіної, похибка для більшості партій складатиме менше одного відсотка, хоча для лідерів виборів може досягати двох.

Екзіт-пол буде проведений трьома найавторитетнішими соціологічними службами України – Київським міжнародним Інститутом соціології, фірмою "Социс" та центром "Соціальний моніторинг". Координаційну роботу здійснює фонд "Демократичні ініціативи", фінансування проекту організовано з боку Фонда "Відродження", посольств Швеції, Великобританії, Італії. За словами організаторів, також очікується надходження фінансування від посольства США.

За словами соціологічних служб, з пропозицією профінансувати екзіт-пол також зверталися окремі партії та окремі ЗМІ, які прагнули ексклюзивних результатів опитування. Однак соціологічні служби відмовилися, мотивуючи це небажанням бути залежним від жодного з учасників виборів.

Організатори екзіт-полу пропонуватимуть респонденту відповісти на 2 питання: "За кого ви тільки-но проголосували?" та "Коли ви остаточно вирішили віддати свій голос за ту чи іншу партію?"

Як наголосила одна з організаторів екзит-полу, керівник служби "Соціальний моніторинг" Ольга Балакірєва, опитання буде проводитися анонімно, не будуть також оприлюднюватися дільниці та округи, де вони були проведені.

Результати екзіт-полу, за словами президента Київського міжнародного Інституту соціології Валерія Хмелька, дозволять соціологам перевірити точність своїх прогнозів, а політикам "порівняти наскільки тема фальсифікацій може знайти підтвердження".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування