Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма атакує іноземні втручання у вибори

Середа, 27 березня 2002, 15:57
Президент України Кучма атакує іноземне "втручання" в місцеву виборчу кампанію, затьмарену використанням брудних прийомів і політичними скандалами.

Міжнародні спостерігачі стурбовані заявами про нечесну гру напередодні виборів, які, по суті, є пробним забігом передвиборних президентських перегонів, які почнуться за два роки. Майже 1 000 міжнародних спостерігачів - рекордна кількість - стежитимуть за перебігом виборів.

Вибори покажуть, чи обере Україна, 50-мільйонна країна, розташована в серці Європи, проринкове вестернізоване майбутнє або пов'яже себе з Росією. Більшість українців живе у злиднях. Середня щомісячна заробітна плата становить приблизно 30 фунтів стерлінгів, що в десять разів менше, ніж в сусідній Польщі.

Україна переживає політичну невизначеність відтоді, як в квітні 2000 року (2001 року, помилка кореспондента Times - УП) був відправлений у відставку Віктор Ющенко, прем'єр-реформіст і популярний політик. Пізніше, в тому ж році Леонід Кучма був звинувачений в причетності до вбивства Георгія Гонгадзе, журналіста, що критикував владу. Його обезголовлене тіло було знайдене в лісі.

Пан Кучма засудив резолюцію Конгресу США, що закликає Україну провести вільні і справедливі вибори. Він наполягає, що голосування буде проводитися демократично, але критики кажуть, що опозиції протидіють урядові сили, які підтримує Кремль.

Юлія Тимошенко, колишній віце-прем'єр-міністр, політик, що критично ставиться до президента, нещодавно звернулася до Організації безпеки та співпраці в Європі та інших правозахисних організацій, звинувачуючи прокучмістські сили в залякуванні опозиції.

Кучма боїться сильного представництва опозиції в наступному парламенті. Вона може спробувати скоротити його повноваження або навіть почати процедуру імпічменту. Минулого тижня пані Тимошенко заявила, що новий парламент насамперед повинен зайнятися імпічментом. Але пан Ющенко, що очолює найбільший опозиційний блок "Наша Україна", здається, йде на співпрацю з людьми пана Кучми, щоб отримати деяку владу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування