Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир надасть докази того, що Кучма продавав зброю в Ірак - "Файненшал Таймс"

Четвер, 28 березня 2002, 10:30
Лише за кілька днів до парламентських виборів в Україні, президент Кучма постав перед новим скандалом, - повідомляє "Файненшал Таймс". Принагідно часопис нагадує, що попередні неприємності пов'язані з аудіозаписами, зробленими в його кабінеті, із загибеллю в автокатастрофі одного з керівників українського експорту озброєнь і зі звинуваченнями щодо причетності пана Кучми до постачання зброї Іраку.

"Файненшал Таймс" зазначає: "Олександр Жир, голова парламентської слідчої комісії, каже, що незабаром оприлюднить записи розмови пана Кучми, у якій він обговорює постачання зброї з тодішнім керівником української державної компанії з екcпорту озброєнь Валерієм Малєвим, який загинув 7 березня. Кучма ті звинувачення заперечує, називаючи їх "пропагандистською кампанією"...".

Як пише "Файненшал Таймс", на нещодавній прес-конференції Кучма наголосив на тому, що Україна дотримувалась обмежень, накладених Об'єднаними Націями на торгівлю з Іраком, і - цитуємо - з релігійною пристрастю дотримувалась заборони на продаж зброї тій країні.

Часопис далі пише: "Звинувачення щодо продажу зброї Іраку пролунали на тлі двох кримінальних справ, порушених в Італії. Прокуратура міста Монца звинуватила народженого в України ізраїльтянина у перемитницві зброї з України до Ліберії у 1999-2000 роках. В іншому випадку, прокуратура Турина звинуватила дев'ятеро осіб - з України, Росії, Хорватії, Бельгії та Греції - у перемитництві зброї до колишньої Югославії у 93-94 роках в супереч ембарго ООН. В обох тих випадках підсудні визнавали, що вищі українські урядовці відігравали провідну роль у плануванні постачань зброї".

Щодо нового скандалу, то як пише "Файненшал Таймс", Жир наполягає на тому, що робота слідчої комісії не має жодного відношення до виборчої кампанії. Часопис цитує слова пана Жира: "Я дотримуюсь чітко визначеного плану, виходячи з поваги до закону, а не з того, на який день припадуть вибори".

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування