1+1 як нове знаряддя президентської пропаганди

Четвер, 28 березня 2002, 10:48
Організатори показу і обговорення фільму "ПІАР" на телеканал "1+1" в середу ввечері відмовилися від проведення дискусії після рішення низки запрошених українських журналістів не брати участі в програмі.

Як відзначив в ефірі ведучий Юрій Макаров, в дискусії планувалася участь майже 20 журналістів, у тому числі і опозиційних.

Канал показав фільм, продемонструвавши перед показом думки російського тележурналіста Олександра Любімова (ОРТ) і директора російської служби радіо "Свобода" Маріо Корті (Прага) з проблеми права журналіста на свою точку зору, права журналіста пропонувати суспільству свої версії важливих для суспільства процесів, протиріччя інтересів професії журналіста і інтересів країни.

Як повідомлялося, четверо відомих українських журналістів відмовилися від участі в обговоренні фільму "ПІАР" на каналі "1+1".

P.S. Від УП. Канал свідомо поділив журналістів на лояльних і опозиційних. В Україні певного часу журналісти, які не бояться висловлювати незалежну точку зору на події, що відбуваються, автоматично зараховуються до опозиції.

Тим часом, назвати Мостову, Рахманіна, Пирожук і Лігачову опозиційними журналістами – було б, м'яко кажучи, перебільшенням. Принаймні, вони себе такими ніколи не вважали.

До речі, пояснивши, що на канал запрошувалися "тільки журналісти", і в жодному випадку не учасники подій, канал 1+1 відмовив головному редактору "Української правди" у праві на професію – оскільки вона перш за все журналіст, а потім вже вимушений учасник подій. І знає про ситуацію набагато більше, ніж будь хто інший.

Демонстративне включення в невеликий репортаж перед фільмом пасажів з "Українськой правди" – імітація плюралізму – з безлічі статей, що доводять сумнівність професіоналізму авторів "Піару" редактори каналу узяли абсолютно нешкідливий для них короткий виклад фільму. Сам сюжетик чітко пояснив – на що слід звертати увагу, а на що ні. Все в традиціях каналу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News